Jump to content

kupnja stana 'pod pecatom'


dinosaur

Preporučene objave

Kupila sam stan koji je pod hipotekom banke, a osoba koja mi je prodala stan taj kredit nije otplatila i vec dugo ne placa ratu. Prodavatelj stana prilikom prodaje dao je lazni ZK na kojem nije bio upisan teret.

Sto ja sada mogu ciniti? Da li podizem tuzbu protiv prodavatelja ili protiv banke ili da li mogu prodavatelja prijaviti (i gdje) za krivotvorenje dokumenata. Inace, saznala sam u medjuvremenu da osoba koja je meni tako prodala stan, prodala je i poslovni prostor 'pod pecatom' i stvarno je zelim usositi, a ne znam kako?

Molim vas pomozite

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne možete ga tužiti jer ste mogli sami otići do gruntovnice i provjeriti stanje. ne znam kako bi dokazali da vam je prodavatelj predao lažni zk izvadak.

 

možete ga tužiti samo ako vam stan ode na bubanj, pa vi kao intercendent postanete njegov vjerovnik. tada možete i tražiti od banke da vam preda i druge instrumente osiguranja.

 

sljedeći put budite pažljiviji. ovo se inače zove ne savjesni kupac. žao mi je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Doduše postupa se s povjerenjem u ZK ali to je definirano na način da se vjeruje u istinitost zk izvatka, a mislim da svaki savjesni kupac provjerava stanje u ZK prije sklapanja ugovora. A što piše u ugovoru, da li postoji kaluzula intabulandi i da li postoji članak u kojem prodavatelj jamči da je nekretnina slobodna od tereta i isključivo njegovo vlasništvo, ako ne osoba koja je sastvljala ugovor kuži se u pravo ko i ja u balet. Nadalje što ste učinili nakon ovjere ugocvora, da li ste podnijeli prijedlog za uknjižbu, pa onda ste trebali biti upoznati sa stanjem u ZK a najkasnije po provedenoj uknjižbi. A na kraju nadam se da imate taj krivotvoreni izvadak koji vam može poslužiti kao ev. dokaz. U idealno postavljenom slučaju možete se nadati njegovoj odgovornosti za KD prijevare, ali se on može braniti da ste vi bili upoznati sa stanjem u ZK ako u ugovoru ne pišu navedeni članci, i kako je uobičajeno da kupac provjeri stanje u ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Meni je cudno da u ugovoru nemate klauzulu intabulandi i da se prodavatelj nije obvezao da se vi bez ikakvih njegovih dozvola možete upisati i da jamči da je nekretnina neopterećena. Ako to imate tužite ga zbog neispunjenja ugovorne obveze. Ako je agencija u pitanju natovarite joj na vrat sve moguće inspekcije, neznam je li već i stupio na snagu zakon kojim se uređuje poslovanje i obveze agencija za nekretnine. Krnji Zk izvadak cuvajte kao dokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Zemljišne knjige ponekad ispustaju pojedine terete kao nepotrebne. primjerice ako podizete z.k. izvadak u svrhu promjene podataka kod Gradske plinare, hipoteka ce biti ispustena.zato je svakako potrebno sam otici na zemljisne knjige i provjeriti stanje prije kupnje nekretnine. cinjenica da imate krnji ili krivotvoreni z.k. izvadak nema ucinka glede kredita koji je osiguran hipotekom na stanu koji ste kupili, jer stanje u zem. knjigama ima ucinak prema svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija