Jump to content

spor star 15 godina-stanarsko pravo


dujka13

Preporučene objave

Vodim spor sa Gradom Rijeka oko mog stana na kojem je bilo stanarsko pravo u kojem sam živjela sa svojom obitelji cca 30-ak godina. Nakon smrti moje majke (nosioca stanarskog prava) nisam mogla ostvariti svoja prava na otkup stana i ostalo. Od 1992.g predmet se vodi malo kod I° malo kod II° pa Vrhovni sud u Zagrebu vraća na početak. Vraća na početak s razlogom. Istovremeno se vodi moja deložacija iz stana. U mojoj odsutnosti iz stana zatekla me plomba Komunalnog redara iz Rijeke te smo morali isprazniti stan u nazočnosti istog kako ne bi dolazili policija, hitna pomoć, bravar itd. U međuvremenu je moja žalba još uvijek bila neriješena kod Vrhovnog suda u Zagrebu. Sada je došlo rješenje u moju korist gdje je predmet ponovno vraćen na početak kao i moja deložacija. Ja u stan ne mogu iako sam sada beskućnik, i na zakazanom prvom ročištu sutkinju ne interesira šta ja ne mogu u stan, citiram:" to nije njen predmet." Kako nemam mogućnosti uzeti odvjetnika jer sam nezaposlena, oženjena ali i ne uzdržavana, čitavo vrijeme sama vodim postupak jer ne mogu ostvariti besplatnu pravnu pomoć. Najradije bi bojkotirala postupak i uvjetovala nastavak kada stan bude prazan. Molim savjet: Da li je to moguće? Ukoliko nije šta mi je učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi imate pravo Ustavnom sudu podnijeti tužbu radi ne rješavanja postupka u razumnom roku.

No s obzirom da Vas 15 gidina vozaju postoji mogućnost obraćanja direktno sudu u Strasburu tužbom protiv RH, no prije podnošenja tužbe protiv RH pred Međunarodnim sudom u Strasburu , prema novim odredbama ZPP čl.186 a , stranka koje se sprema svoja prava ostvariti utuženjem RH mora najprije podnijeti Državnom odvjetništvu općine gdje stranka ima boravište Zahtjev za nagodbu sa RH.Mislim da bi trebali otići do Državnog odvjetništva -(općinskog )i izložiti im svoju spremnost da se sa RH sklopi nagodba ,

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija