Jump to content

prekoračenje brzine unutar naselja


nic

Preporučene objave

imala bi jedno pitanje. Možda netko od vas nešto o tome zna. Vidim da ste upoznati sa tom tematikom ;)!

Danas me zaustavili unutar naselja sa 79km/h kod 50 km/h dopuštenih. Sa time da su izbrisali dokaz o izmjerenoj brzini i to zabilježili u nalogu. Sa time daja mislim da sam vozila manje, što sam i napomenula. Odgovor je bio da se tužim. Još jedan detalj u zapisniku piše da sam vozila 79 km/h i umanjeno za 10 km/h je to 69 km/h , a u obaveznom prekršajnom nalogu piše da sam vozila 69 km/h odn. 19 km/h više od dopuštenih 50 km/h. Uostalome policajci su stajali na sred ceste, gdje je markirano bijelo polje- baš na račištu na lijevo i desno- dakle stajali su na nedopuštenom lokalitetu. Ili?

 

Kakve su šance kad podnesem pritužbu? Ima netko pojma? Please!:) Sa time da nisam još nikad platila kaznu policiji- al to sam zaboravila reči kad su me zaustavili, jer načula sam da znaju pustiti vozače ako napomeneš da unatrag godinu dana nisi kažneno gonjen???!

 

HVALA!;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još neki podaci:

 

1. Zaustavljena sam nasred kolnika(na zasebnoj traci između trake za lijevo i desno)

2. Zaustavljena sam iza policijskog vozila bez signalizacije svjetla, dakle zapravo se i netko mogao zaletiti u mene.

3. vozača ispred mene nisu zaustavili

4. Imam strane registracijske pločice- i sve mi smrdi da su me frizirano izvukli.

 

Ljudi, ima ko ideju ili netko sa saznanjem u tim stvarima- MENI je to prvi prekršaj sa policijom u prometu :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi prigovori koji su navedeni gore ni na koji način ne mogu osporiti činjenicu utvrđenu od strane službene osobe o prekoračenoj brzini.

 

Naravno da je tvoje nesporno pravo pobijanja ovako nečeg što i piše u uputi o pravnom lijeku, no obzirom na to da u realnom svijetu nema šanse za uspješno osporavanje ovako nečeg, a najvjerojatnije ni za smanjivanje kazne, probaj uzeti u obzir opciju plaćanja kazne za počinjeni prekršaj, bit će ti tako lakše, i tebi i sustavu kojeg bi u suprotnom bespotrebno zamarala/o ovim predmetnom bez ikakvog izgleda za uspjeh.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZSPC predviđa umanjenje brzine kojom vozimo na cestama s ograničenjem brzine do 100 km/h za 10 km,dok za ograničenja brzine iznad 100 km/h umanjenje je 10%.

Prenijeti ću vam svoje iskustvo,možda pomogne. Mene su uhvatili u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 km/h sa 87 km/h. Umanjili su mi 10 km što je 77 km/h i stisnuli mi kaznu 1000 kn. Naravno,20-30 km/h prekoračenja je 1000 kn. Bio sam zgrožen jer sam obziran vozač i nije mi legla kazna,pogotovo što mnogi tuda voze i brže a ne zaustave ih. I što ću. Snimim kakva je dionica ceste kojom sam vozio te moguću rupu u zakonu. Uočio sam da je dionica takva da se moglo obaviti pretjecanje bez opasnosti za ostale sudionike u prometu,da sam pretjecao sporo vozilo ispred i da mi je pri povratku u traku izmjerena brzina. To sam i naveo u prigovoru te mi je na kraju kazna umanjena na 300 kn.

Nemojte poricati prekoračenje ako ste vozili brže jer "ruka ruku mije" i zakonodavac će u takvim slučajevima uvijek stati na stranu policije. Pronađite izgovor koji će biti uvjerljiv,a koji ne mogu dokazati. Meni nisu mogli dokazati da nisam pretjecao jer nisu ga ni mogli vidjeti. Ako ste nezaposlena svakako tu činjenicu navedite kao oslobađajući faktor kao i moguću nekažnjavanost u prometu.

Rubensa jednostavno ignorirajte jer takvi nam savjetnici ne trebaju.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nigdje ne spominjite da ste stajali bez svjetlosne signalizacije jer ste dužni u ovom slučaju uključiti sve žmigavce obzirom da ste bili zaustavljeni nasred kolnika-to bi vam bila otegotna okolnost. Vozilo policije smije stati na markirano mjesto na kolniku,osobito ako je patrolna jedinica ako nema ugibališta ili drugih mjesta gdje bi se mogli maknuti a da ne ugrožavaju sigurnost prometa.. Jer kad bi stala na prometnom traku bitno bi otežavala promet u tom smjeru. Markiranim mjestom ionako ne smijemo voziti ili stati,osim u izvanrednim okolnostima. Niti to ne spominjite u mogućoj žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija