Jump to content

poziv czss o susretima iako postoji sudska odluka o istom


mamab

Preporučene objave

Dragi moji ispicala bi u kratko sto mi se dogodilo molim misljenje i savjet...

Dobila sam poziv od CZSS da dođem na razgovor vezan za susrete i druzenja oca i djeteta iako vec postoji odluka suda po kojoj otac vida dijete po tri sata jednom tjedno...

Javljam se socijalnoj radnici i molim je da ako mi moze reci o cemu se radi jer nemog nikako izaci s posla pa da to rjesimo ili tel. ili dogovorimo neki jutarnji termin na sto mi ona grubo i odresito kaze ne nemozemo.... Pa sto je u pitanju uporna ja... Znate otac je zatrazio da bi vidao djete nekako drugačije tjekom 8mj.Kako drugacije kad smo se jos u 5mj dogovorili da smo u 8mj na moru a otac je reko da je i on???? Na to ljubazna gosp. neljubazno URLA neznam ja nista ak ocete dođit ak necete nemorate sta ja znam sta je u čijoj glavi i sta tko zeli :-? Pitam se zar je moguce odobriti nove susrete ako postoji sutska odluka koju provodimo djelomicno jer isti taj CZSS vec pola godine nemoze naci adekvatnu osobu za nadzor (imali smo nadzor 1mj koji je propao jer doticna osoba nije bila u nadzoru u potrebno vrijeme). I svaki put kad otac smisli nesto novo ja bi se trebala prilagoditi a isti taj otac konstantno me ignorira i vrijeđa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudsku odluku kojom se reguliraju način,vrijeme i mjesto susreta i druženja djeteta i roditelja s kojim djete ne živi moguće je promjeniti samo u novom izvanparničnom postupku pred sudom.

 

CZSS nema zakonske ovlasti određivati ili mjenjati način i mjesto susreta i druženja,ali svakako može u okviru svojih ovlasti izricati mjere prema onom roditelju koji iste spriječava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Nije zabranjeno da 'susreti i druženja' budu opsežniji nego što to piše u sudskoj odluci. Nije dobro da stavljate svoje interese i osjećaje uvrijeđenosti ispred interesa djeteta, ako je interes djeteta da provodi više od toga vremena s drugim roditeljem. Većina centara ima bar jedan dan u tjednu kad netko u centru radi i popodne, pa se pokušajte dogovoriti za takav termin za razgovor. Moguće je da je otac od suda tražio veći opseg kontakata s djetetom pa Vas centar zato zove na razgovor. Možda Vas je i prijavio za spriječavanje kontakata s djetetom, ako ste to radili. Nisu sudske odluke zauvijek - one se mogu i mijenjati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija