Jump to content

Privremena mjera - provedba


otudjeniotac

Preporučene objave

Molio bih kvalificirano objašnjenje od kada bi morala početi provedba privremene mjere koja je konačno po prvi put donesena u moju korist.

 

U uputi o pravnom lijeku piše da žalba ne odgađa provedbu rješenja.

Ispod toga u DNA piše kome se dostavlja.

 

Konačno na dnu uz potpis suca stoji ovaj sumnjivi :misli: redak:

Kal.15 dana od dana dostave.

 

Protustranka (punomoćnik majke), primio je rješenje o osiguranju 15.07.2009.

 

Unaprijed zahvalni otac dvoje maloljetne djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Vidim da vam nitko nije odogovorio, pa, iako nisam pravničke struke, pokušat ću. Otiđite na sud i točno pitajte. Vjerojatno rješenje na snagu stupa odmah s obzirom na ono što ste naveli da u njemu piše. Međutim, kako se nazivate otuđeniotac, pretpostavljam da su vam do sad bili spriječavani kontakti s djecom, pa zato mislim da rješenje po svoj prilici neće ništa promijeniti. Morat ćete tražiti ovrhu, no i onda to može potrajati. Je li u međuvremenu postalo pravomoćno ili je uložena žalba?

 

No, kako danas u nas stvari stoje, roditelj koji je odlučan u spriječavanju kontakta s djetetom, po svoj će prilici u tome i uspijevati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U samom rješenju o određivanju privremene mjere bi moralo biti navedeno u kojem roku od primitka rješenja je osoba ''protiv'' koje je privremena mjera donesena dužna nešto učiniti/dati/propustiti/trpjeti osobi u čiju je korist i na čiji je prijedlog mjera donesena.

 

Što se tiče samog rješenja, za koje spominjete da je potpisano te da na dnu ima tzv. naredbu - vjerojatno Vam je zabunom dostavljen primjerak rješenja koji je trebao ostati u spisu. Naime, sudac vlastoručno potpisuje samo jedan primjerak rješenja,te sa na tom primjerku nalazi naredba ''kal. 15. dana'' koja znači da se spis stavlja u sudski kalendar na 15 dana, pa ukoliko u tom roku ne bude izjavljena žalba rješenje postaje pravomoćno. Inače,prijepise sudskih odluka koje se dostavljaju stranci ne potpisuje sudac vlastoručno, nego iza imena istoga stoji naznaka ''v.r.'', koja znači da je sudac vlastoručno potpisao primjerak koji se nalazi u spisu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija