Jump to content

Prevarena kod ostavinske rasprave


otrovna

Preporučene objave

Ljudi, trebala bih pravnu pomoć… Prije 3 godine iznenada mi je umro otac. U nasljedstvu je ostala mala kućica u Makarskoj koja je bila u vlasništvu pola od oca, a pola njegove sestre koja živi u Švicarskoj (oni su je nasljedili od moje bake). Prije očeve ostavinske rasprave, moja majka je izmislila priču da se moja teta neće moći prijaviti sa stalnim prebivalištem u Makarskoj (jer se teta htjela vratiti iz Švicarske za stalno) ako budu više od 2 vlasnika. Ja sam vjerovala majci, jer nisam htjela radit probleme teti i umjesto da nasljedim 1/4 kućice, ostala sam bez ičega. Sada znam kolika je to izmišljena glupost. Bila sam premlada da shvatim prljavu igru svoje majke. Moje pitanje je: da li postoji ikakva šansa da ipak dobijem sa parnicom tu 1/4 kućice u nasljedstvo koje mi je oduzeto prijevarom ili je to već unaprijed izgubljena bitka??? :-?:misli:

Od srca unaprijed zahvaljujem…

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Ako ste u trenutku smrti oca ili u toku ostavinske rasprave bili punoljetni, te se odrekli nasljedstva u korist majke ili nekog drugog onda je to gotova stvar . Jednom data izjava o odricanju od nasljedstva ne može se opozvati, međutim ako ste svoj dio ustupili majci ta izjava o ustupu se može opozvati.Ukoliko ste u času smrti oca bili maloljetni u ostavinski postupak se trebao uključiti skrbnik malodobne djece , koji je trebao štititi interese djece u ostavinskom postupku.

 

Vi trebate izvršiti uvid u rješenje o nasljeđivanju sa ostavinske rasprave iz Vašeg oca i utvrditi što je ustvari odlučeno i uz čije potpise.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledala sam u rješenju o nasljedstvu… Piše da sam se potpisom odrekla prava na prigovor. Nažalost, u to vrijeme sam bila punoljetna, iako nisam imala pojma šta potpisujem… Jel se mogu onda bar žaliti ili nešto na činjenicu da me majka prevarila sa izmišljenom pričom o prijavi stalnog prebivališta (pogledaj moj prvi post)???

Zahvaljujem unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Vi pišete da ste se odrekli prava žalbe , ali niste rekli što ste izjavili u svezi ostavine , jer je to najvažnije . Ponavljam izjava o odricanju od nasljedstva ne može se opozvati i nikakve žalbe Vam ne pomažu, tj spor je unaprijed osuđen na neuspjeh.

 

Pozdrav.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija