Jump to content

Molim savjet..


RoseMadder

Preporučene objave

Pozdrav svima, već sam vam se javljala radi istog problema prije 5 mjeseci i evo taj isti problem opet dolazi do izražaja..

 

Dijete mi sad ima 2 godine i 2 mjeseca, kod oca ide od 12. mjeseca prošle godine 2 puta tjedno po 2 sata i opet imamo problema sa njenim odlascima tamo.

Da odmah napomenem, otac ne želi dijete imati ni sat vremena duže jer, prema njegovim riječima, ipak mora malo vremena imati i za sebe. Za spavanje da ni ne govorim, to mu ne dolazi u obzir jer ipak on radi pa se mora naspavati. To sve znam jer sam mu više puta napomenula da ja nisam jedna od onih koja će se grčevito držati sudske presude i da dijete može tamo svaki dan ako on to želi, ali od toga ništa. I da napomenem, on je izjavio da se želi držati sudske presude, iako bi možda i htjeo dijete više kod sebe. Samo me zanima koji sudac bi mu rekao da dijete ne može tamo biti 5 sati, nego baš mora bit 2 sata!? :-?

 

Također smo se dogovorili da međusobno ogovaranje i ocrnjivanje pred djetetom ne dolazi u obzir i toga se držimo.

 

Pripremam ju cijeli dan na odlazak tamo, a ona govori da neće i da joj se tamo ne sviđa, uporno plače i histerizira. Kad ju pitam što nije u redu kaže da joj se ne sviđa tata i njegova cura. Danas je došao po nju pa je pred njim rekla da ne želi ići jer ju baka tamo ne voli. Ta ista baka ima živčane ispade pred njom kad dijete nešto ne dopušta, a ona bi to baš napravila na silu, kao što je mijenjanje pelena, igranje, pa kad nije po njenom govori joj da joj neće mijenjati pelene ili se pred njom demonstrativno zatvara u sobu i ne izlazi dok dijete ne ode kući.

 

Što se tiče cure i mog mišljenja o njoj, sve je u redu, čak se znamo vidjeti i popiti zajedno kavu. Ona je prije inzistirala da dijete kod njih bude duže, ali se otac s tim nije slagao, pa je na kraju i odustala jer se nije htjela mješati.

 

Tako da mislim da je problem u ocu i u tome što se jednostavno ne želi truditi oko nje. On za dijete nije stvorio nikakve uvjete i tamo nema ništa. Njegova rečenica koju ću uvijek pamtiti - došao sam po nju pet minuta prije, pa ću ju pet minuta prije i dovesti. :-o

 

Pa me zanima šta bi trebala napraviti? Ima li mi smisla ići u Centar?? Da njemu bilo šta govorim - ne vrijedi jer ga to sve skupa previše ne pogađa. Ja stojim sa djetetom pred autom i nagovaram ju da ide, a on sjedi unutra i preokreće očima. Meni nije baš svejedno ako uzmem u obzir da stvarno nešto ne valja.. I ne mogu se stalno ja truditi umjesto njega. I kako da to popravim ako on ne želi?? Uzela sam u obzir sve prethodne savjete, i strah od odvajanja, djetetovu dob (sad je veća i više stvari razumije), pokušala sam to riješiti s njim.. Ali problem je i dalje tu.. Izgleda da mi preostaje psiholog??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dijete od dvije godine Vam govori da tata ima curu, da neće ići kod tate i bake????? jesam dobro shvatila???????

ocrnjivanje ped djetetom od dvije godine??? sumnjam da je izvedivo, dijete je premalo....nadam se da nitko to ne radi s namjerom.....

ukoliko tata ne želi da dijete ide kod njega, zašto ga forsirate.....vi ste majka i čuvajte dijete i uživajte u davanju ljubavi, jer djeca to traže, tako ćete maknuti sve loše. nasmijte se i glavu gore.....recite djetetu da ju tata voli i da će se i tamo lijepo igrati.

a vi budite jači ako on vas ogovara vi njega nemojte, pogotovo ne pred djetetom...... sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nije problem u ogovoranju, bar ne sa moje strane jer se u mojoj kući njen otac i ostala obitelj ne ogovaraju, problem je taj što ona tamo ne želi ići i što ne znam da li to što ona govori mogu shvatiti ozbiljno.

 

Negdje je problem, a mene je strah reći mu da ne dolazi jer bi vjerojatno ja ispala kriva jer je dijete kod mene i ispalo bi da tko zna šta ja govorim. A znam da nije u meni problem jer ako je itko napravio sve najbolje moguće za dijete, onda sam to ja.

 

Tako da ju svaki put nagovaram da ode, da će se igrati u pijesku, da ju svi čekaju, ma svašta.. I tako ju nekako nagovorim, a onda slijedeći put opet sve ispočetka..

 

A da nije moje mame i mene, dijete ne bi znalo kome ide prvi put kad je išla ocu jer smo ju naučile i prije završetka sudskih ročišta tko je on i tko su njegovi roditelji, bez obzira što ju godinu dana nisu niti jednom pogledali. Smatrala sam da je to moja dužnost i da ona mora znati tko joj je otac, tako i sad smatram da bi trebala ići tamo, ali bi isto tako nekako htjela spriječiti ovakve njene ispade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otac i majka su oni koji o djetetu brinu i koji ga vole. ako otac vašeg djeteta ne želi brinuti o svome djetetu, vi niti sud ga ne možete prisiliti.

 

imate dijete koje očito volite. čini mi se da bi djetetu više značilo da zna da ima majku koja ga neizmjerno voli, nego da ima baku i tatu koji ga ne žele.

 

na vašem mjestu samo bih se osigurala da se ne desi da se 'otac', jednom kad bude star i bespomoćan, ne sjeti da ima dijete i da ga tada država ne uvali 'njegovom djetetu' na uzdržavanje.

 

odmah se ispričavam svima zbog ovako uvredljivih riječi, ali sa svojih pedeseti.... godina vidjela sam i čula svašta. na žalost o tim stvarima rijetko se javno govori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

RoseMadder je napisao:

... Tako da mislim da je problem u ocu i u tome što se jednostavno ne želi truditi oko nje. On za dijete nije stvorio nikakve uvjete i tamo nema ništa...

 

Postovana,

Niste napisali, pa mozda to i radite, oprostite ako je suvisno, no Vasa djevojcica vjerojatno ima neku igru ili igracku koju voli, dajte joj da ih nosi sa sobom kad ide ocu. Nabavite i rezervnu, za doma, ako kod oca slucajno ostane, da ne bude placa i tuge po povratku. Mozda tako dijete i oca nagovori da se igraju zajedno npr. jednostavni Memory ili Puzzle ili Lego, a mozda se zaigra tamo kod njega sama pa i njemu bude zanimljivije promatrati je dok su zajedno. Ili kupite vi neku igracku i predajte je ocu na nacin da dijete ne vidi prije nego sto je kod njega ostavite, mozda otac otkrije veselje darivanja i izazivanja srece i zadovoljstva kod djeteta, a i dijete se razveseli neocekivanom pokloncicu. Mozda je dobro rjesenje i sladoled ili bilo koja druga namirnica kojom se dijete voli posladiti, da barem nesto ugodno dozivi dok je kod oca i tako radije k njemu odlazi. Dva sata nije puno vremena, Vi poznajete svoje dijete i znate sto bi je veselilo pa mu dajte ideje (napismeno, ako ne zeli razgovarati o tome), nece ih otac vjerojatno provesti odmah sve u djelo, ali 10 ili 20% sigurno na kraju hoce, jer ce i sam uvidjeti da mu je tako lakse i ispunjenije tj. kvalitetnije provedeno zajednicko vrijeme...

Puno srece :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija