Jump to content

služnost i zakup - sukob prava


upitnik

Preporučene objave

Ako vlasnik ima zgradu u vlasništvu i na vlasnikovu dvorištu pokraj zgrade Grad ima služnost prolaza građana pješaka, a da ta služnost nije površinski određena nego se može pretpostaviti da vrijedi za svaki dio dvorišta, mora li vlasnik kod ugovaranja zakupa s trećom osobom na određenom dijelu dvorišta tražiti suglasnost Grada ili može samostalno odrediti prostor od cca. 2 m za prolaz pješaka i na ostalome dijelu dati dio površine dvorišta u zakup (npr. na površini od 500 čm dati u zakup 40 čm površine s tim da ostane prolaz u širini od 2 m između zakupljene površine i najbližega zida zgrade, što bi trebalo biti dovoljno za prolazak građana)? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Služnost je točno određena u odluci o služnosti i služnost nije sigurno data u smislu da onemogući vlasnika u normalnom korištenju vlasništva.Služnost se dozvoljava za slučaj kada jedna kč. nema prilaz ni od kuda,i tada se odobrava prolaz najbliži i na način da se ne prouzrokuje šteta vlasniku . Sigurno se služnost ne odnosi na cijelo dvorište i smatram da Vi ne trebate suglasnost za davanje u zakup dijela dvorišta,na način kojim se ne dira u služnost , tj . ograničava .

 

Pozdrav .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija