Jump to content

Otela mi dijete


mersudin

Preporučene objave

Nije bilo razloga za odlazak zene i dijeta jer smo vodili miran zivot ali je ona pod uticajem problematicnok oca koji je razorio brak.Interesuje me posto je ona vec podnije tuzbu za razvod braka,kako i na koji nacin mogu traziti i ispitivanje odn. psihicko vjestacenje zivota moje zene jer je njen otac bukvalno poremeceni tip koji joj je i kroz djetinjstvo nametao i stvarao problme a i danas dan stvara i tuce njenu mater.Interesuje me kako ce se to odraziti na stanje mog dijeta posto je moja zena odlucila da dijete zivi sa njom ali se ostro suprostavljam da dijete raste u kuci straha i terora jer ako se sve to odrazilo na moju zenu koja je podnije tuzbu za razvod braka radi oca koji je vrsio pritisak na nju i u braku kako ce se odraziti na moje dijete.

Dali postoji nacin da trazim da mi sud dodijeli brigu o dijetu jer je njen otac takodje bio i da ona abortira dok je bila u drugom stanju i nije priznavao dijete 10 mjeseci i sad je odjednom "DOBAR".

Cak je i pokrenuo zahtjev za prebacaj imovine na moju zenu jer ona nigdje neradi i nismo jos razvedeni ali on trazi da ona posjeduje nesto sto bi joj povecalo izglede na sudu.

Zivli smo u mom stanu ja radim i izdrzajem obitelj i skolujem svoju zenu.

MOLIM SVE KOJI SU U STANJU DA MI ODGOVORE I DA MI POMOGNU

 

UNAPRIJD HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što je vaša žena odlučila da dijete živi s njom, kako ste napisali, ne znači da je to i najbolji interes djeteta.

Sud je taj koji bi trebao voditi računa o tome.

Svakako pismenim putem obavijestite o svemu nadležni Centar, ako ste u mogućnosti angažirajte odvjetnika te se s njim posavjetujte. Ne očekujte rješenja preko noći, budite smireni i uporni u borbi za prava vašeg djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima koji mi nastoje pomoći.

Zelio bi da priupitm još samo jedno.Proslog vikenda sam ulozi zalbu na to sto je moja zena sama odlučila da dijete vidjam jednom sedmično te sam dobio poziv iz CZSS da dodjemo ponovo na zakazano posredovanje te da se probamo opet dogovoriti.Medjutim moja je zena već uplatila tuzbu za razvod braka.Interesuje me dali i na koji način ona moze moze odbiti da doje na posredovanje koje je zakazano u srijedu i dali zakon meni dozvoljava da tu trazim bar tri puta sedmično da vidjam dijete do konačne sudske odluke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 47.Obiteljskog zakona

(1) Ustanova ili pojedinac koji provodi posredovanje pozvat će bračne drugove, po

pravilima o osobnoj dostavi, da osobno bez punomoćnika sudjeluju u postupku.

(2) Ako se pozivu na posredovanje ne odazove tužitelj, odnosno oba bračna druga koji su podnijeli sporazumni zahtjev i ne opravdaju svoj izostanak posredovatelj će odmah o tome pisano obavijestiti sud.

(3) Ako bračni drugovi odustanu od postupka posredovanja posredovatelj će odmah o tome pisano obavijestiti sud.

(4) U slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka smatra se da je tužba ili sporazumni zahtjev za razvod braka povučen.

 

 

Dakle,CZSS je dužan obavjestiti sud o tome da se tužitelj (vaša sadašnja supruga) nije odazvao pozivu za posredovanjete te se smatra da je tužba za razvod braka povučena i sud bi trebao obustavit postupak razvoda po istoj.(čl.47.st.4 ObZ-a).

 

Već u toku brakorazvodne parnice vi možete tražiti od suda da donese privremenu mjeru kojom bi se regulirali susreti i druženja djece i vas i na taj način zaštitilo pravo djeteta.

Privremena mjera obično traje do okončanja brakorazvodnog postupka,odnosno do pravomoćnosti sudske presude kojom će se brak razvesti i u kojoj će među ostalim biti određeni susreti i druženja djece i roditelja s kojom djete neće živjeti po razvodu braka.

Svakako možete tražiti da se ti susreti odvijaju u maksimalno mogućem vremenu koje možete ostvariti (tako i navedite kod traženja privremene mjere),a sud će odlučiti o tome obzirom na ukupne okolnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam na raspravi za posredovanje kako je i zakazno,došla je i moja supruga.Tu smo završili sve što je bilo potrebtno da CZSR dostavi papire sudu ali je moja supruga obmanula radnicu tako što je izmjenila raniji dogovor oko dijeta jer je umjesto u suboto od 10 do 15 sati ona prepravila na 9 do 12 sati.Zanima me dali je ovdje počinjena ikakva nedozvoljena radnja od strane moje supruge jer je pokušala opet da mi uskrati i ono malo vremena sa dijetom do konačne sudske odluke.Čak mi je dan posle toga poslala poruku da će ukuloko joj nevratim stvari neke taj dan će ona otići sa našom kćerkom na more.Dali je ova poruka i dali se moze tumačiti kao prijeteća poruka a što se tiče stvari postignut je dogovor da ću spakovati sve i u srijedu dostaviti.Zanima me imam li išta izvući iz ovoga za sud

 

ZAHVALAN

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija