Jump to content

naknada štete od požara


Coka

Preporučene objave

Moze, ako ima neki pravni interes u tim srusenim Twinsima (koji moze biti razlicit od vlasnistva). Jos i prije moze traziti naknadu stete ako mu je u Twinskima poginuo netko blizak.

 

Dakle, pises gluposti.

 

Da bi se dalo odgovor na orginalno pitanje ne moze se dati tocan odgovor jer nedostaje podataka. Dakle, odgovor bi bio: moze ako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Anonimnome!

U konkretnom slučaju u pitanju je šteta od požara nastala na masliniku. Vlasnik maslinika nije upisan u zemljišnim knjigama kao vlasnik predmetnih nekretnina, a na žalost to čak nisu ni njegovi prednici. Mene zanima da li je potrebno da on u sudskom postupku dokazuje svoje vlasništvo kao prethodno pitanje, ili je dovoljno da se dokaže da je on bio u posjedu i prije nastanka štete, požara, te da je on jedini imao koristi od maslina, pa dakle jedini i štete kad su iste izgorjele???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pametno postavljenog pitanja nema odgovora. Dakle, ako su izgorjele masline, predmet naknade štet iz pozara jesu masline a ne zemlja. Prvo je pitanje cije su masline (ne moraju nuzno biti u vlasnistvu vlasnika zemlje vec i koncesionara, zakupca, leasing kuce, fiducijarnog vjerovnika...). Tek ako bi se to pitanje postavilo kao sporno u postupku za naknadu stete, potrebno je dokazivati vlasnistvo nad maslinama (ne nad zemljom). Naravno, moguce je dokazivati i drugi ekonomski (osigurljiv) interes u maslinama. Drugo jepitanje na koga glasi polica i jesu li osiguranju prezentirane sve bitmn cinjenice kod sklapanja osiguranja. U praksi, osoba u ciju korist je sklopljena polica ne bi trebala imati problema s dokazivanjem aktivne legitimacije u sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija