Jump to content

Regresno potraživanje po kasko osiguranju


alvige2

Preporučene objave

Vozio sam auto na autocesti, te tijekom vožnje zaspao. Autom sam ostrugao zaštitnu ogradu, te prouzročio manje materijalno oštećenje na vozilu. U nezgodi nije sudjelovalo ni jedno drugo vozilo.

 

Vozilo je službeno, pod leasingom, osigurano kasko osiguranjem. Jedna od usluga koje leasing kuća daje je i 24h asistencija u slučaju bilo kakvog kvara i nezgode.

 

Odmah nakon nezgode nazvao sam službu asistencije, koji su na mjesto događaja poslali vučnu službu, ali nisu pozvali policiju da napravi očevid.

 

Leasing kuća je organizirala popravak vozila, a trošak popravka platila je osiguravajuća kuća kod koje je vozilo kasko osigurano.

 

Mjesec dana kasnije, osiguravajuća kuća mi šalje dopis kojim od mene regresno potražuje troškove popravka, s obzirom da nisam napravio alkotest te da nisam pozvao policiju na mjesto događaja.

 

Imam nekoliko pitanja:

 

1) Može li osiguravatelj od mene regresno potraživati troškove osiguranja, a ne od osiguranika? Kasko osiguranje ne glasi na mene, osiguranik je leasing kuća. Ja osobno nikada nisam upoznat sa uvjetima kasko osiguranja niti mojim dužnostima po pitanju ostvarivanja prava iz kasko osiguranja.

 

2) Na kome je teret dokazivanja da ja prilikom nezgode nisam bio alkoholiziran? Na meni, ili na osiguratelju?

 

3) Da li mi pomaže činjenica da sam prilikom nezgode postupao prema uputama leasing kuće te kontaktirao njihovu 24h asistenciju koja je trebala organizirati svu potrebnu pomoć, uključujući i poziv policije na mjesto događaja?

 

Unaprijed puno hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija