Jump to content

Krađa


Xerox

Preporučene objave

Prije 5 godina ispred vrtića, izvršena je krađa u moje vozilo gdje su mi otuđeni svi dokumenti s nešto gotovine i još nekim stvarima iz torbe.

Dva počinitelja su iza na bankomatu dignuli još 10.000kn i s tim dodatno oštetili tvrtku jer je od tvrtke bila kartica. U kratkom roku su jednoga od počinitelja ulovili ali povrat sredstava nisu vratili, jer je isti dan sve potrošio naravno.

U 12mj. 2009 dolazi mi presuda od Suda, gdje piše da mi taj prvi okrivljenik mora u roku 6mj. vratiti kompletni iznos ili ide u zatvor na godinu dana, te iza ide uvjetna na 5 i namirenje od njegove imovine. Ocjenjuje se kao teško krivično djelo.

 

Kako sam zaboravio na taj događaj koji mi se dogodio prije nekih 5god., jučer me na telefon zove upravo počinitelj i počinje svoju priču kako nema novaca i da ne bi htio ići u zatvor (žena, djeca...). Ponudio je da mi vraća po 500kn mjesečno i da mu ja glumim banku :misli:

 

Ne razumijem u stvari ovaj pravni sustav:

 

1) Zašto ja kao oštećena stranka, se moram privatno dogovarati, nalaziti trošiti svoje vrijeme da utjerujem nešto što mi je nasilno oduzeto??

2) Zašto ja moram glumiti Sud i ja sad odlučujem ide li on u zatvor ili ne ??

 

Ja sam taj novac otpisao, čim su mi ih uzeli. I znam da više neću vidjeti te novce zbog kojih sam zapao i sam u probleme.

Kao katolik, mislim si oprosti mu, ali kopka me što ako on sutra opet nekome ovo napravi?

 

Što mi sugerirate?

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne morate se vi s njime ništa privatno dogovarati ako vam on nije u roku od 6 mj po pravomoćnosti presude vratio novac obratite se sudu radi opoziva uvjetne osude. brzo će on skupiti novac samo da ne ide u zatvor (znao je ukrast, a sad se izvlači na ženu i djete-jadno-svi su vam oni isti). što se tiće vaših moralnih dilema one su samo vaš problem, ali složit ćete se samnom da u ovoj zemlji postoje ljudi koji su na rubu gladi, snalaze se, preljevaju iz šupljeg u prazno, ali im ne pada na pamet da ukradu tuđe i upravo je to razlika između ovog vašeg bisera i tih drugih poštenih ljudi. osim toga on je provalio u vaš auto i poslije je digao na bankomatu 10 000 kn, a nije došao u dućan i ukrao prehrambene proizvode zato jer je bio gladan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija