Jump to content

rad praznikom


irka

Preporučene objave

zanima me da li netko zna treba li se za odrađeni praznik dobiti slobodan dan, bez obzira na to što je praznik bio plaćen. nigdje to ne mogu naći. znam da se za radnu nedjelju treba dobit slobodan dan, kao i to da se praznici ne računaju u godišnji odmor. ako netko zna odgovor bila bih veoma zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana.

sve piše u Zakonu o radu.Zakon je uredio da je maksimalna satnica 40 sati tjedno. Zakon je uredio i da morate po nalogu poslodavca raditi i prekovremeno ali najviše 10 sati tjedno i odredio je broj tjedana(neznam napamet članak)koliko uzastopno smijete raditi tih 10 prvr.sati. Sad sve zavisi kako Vaš poslodavac na obračunskoj listi prikazuje te sate. Može ih (kao što je kod mene slučaj) prikazati kao redovne reciimo 176 sati u mjesecu i povečati vam satnicu za vrijednost prekovremenih sati. Npr. ako vem je ugoverena satnica 25kn nett X 176 redovnih dobit ćete 4.400 kn. No ako ste rdili 50 sati prekovremeno i poslodavac vam za pr.rad plaća satnicu 37.5 kn (50%višu) prekovremeni vam iznose 37.5x50 = 1875 kn. ON će to zbrojiti 1875 + 4400= 6275 I prikazati da ste radili samo redovne sate 176 Pa će odjednom Vaša satnica biti 6275 : 176 =35,65 kn/satu. Tko poslodavac izbjegne obaveze o max prvr satima i ak vam to sve plati to je još i ok.

 

To je tako mada zakon kaže drugo. :palac::palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija