Jump to content

priključci - problemi među suvlasnicima


naiva

Preporučene objave

Šest stanova različite kvadrature kupilo je nedovršenu kuću.

Za priključak el. energije platili su HEP-u svaki 9.500,00 kuna i dobili struju. Sad treba uvesti plin i vodu, za što treba platiti i projekte i majstore. Da li se projekt i posao razvođenja glavne mreže do vrata stanova plaća po kvadraturi stanova ili za sve jednako? Isto tako i priključak plina i vode?

 

Osim toga, jedan ne želi učestvovati, jer kaže da nema novaca i da mu ne treba plin. Računa da, kad jednom glavna mreža bude gotova, samo plati priljučak plinari i tako izbjegne ostale zajedničke troškove. Mogu li oni koji plate projekte i posao, dakle investitori, zabraniti naknadno prikapčanje neplatiša na mrežu koju su sami financirali?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po sadašnjem zakonu , vi samo sufinancirate uvođenje toga što ste naveli svaki priključak se plača solidarno isto bez uvida u kvadraturu potrošača svi plačaju isto .. zakonski vašem susjedu koji sad ne želi plin, odnosno vjerojatno nema novca za takvo što ,nitko neće kasnije moči spriječiti ukopčanje .. no ako mu vi to stvarno želite uskratiti, vi i ostali stanari možete napraviti interni ugovor po predstavniku zgrade na kojem če stajati da se dotičnom stanu uskračuje priklučak za plin ... to je jedna od mogučnosti :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovorom između vlasnika stanova financira se zajednički vod za vodu ,struju,plin, a od zajedničkog voda ( u hodniku zgrade ili nekoj drugoj zajedničkoj prostoriji)svaki vlasnik stana plaća uvođenje(struja ,voda plin)i plaća priključak.

ukoliko se neki od suvlasnika zgrade (vlasnik stana)želi priključiti sa zajedničkog voda treba ostalim suvlasnicima isplatiti dio utrošenih sredstava za izgradnju istog voda .

to treba regulirati i ugovorom o sufinanciranju izgradnje zajedničkog dovoda .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 13 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija