Jump to content

Darovati stan malodobnom djetetu (štićeniku centra za soc. skrb)


Ruby

Preporučene objave

Poštovani,

nalazim se prd jednom životnom dilemom i zamolila bi svakog tko ima što pametno reći na ovu temu da se javi.

Suprug i ja se rastajemo. Od zajedničke imovine imamo stan, za koji se slažemo da treba pripasti našem jedinom djetetu. Napomenula bi da se to slažamo sada i u ovom trenutku, kada u igri nema drugih partnera sa strane niti druge djece.

Da stvar bude složenija, naše dijete je 100% invalid i štićenik je centra za socijalnu skrb.

Suprug se već iselio u stan svojih roditelja, a ja sam sa djetetom za sada u tom stanu jer je donekle prilagođen njegovim potebma.

Nadalje, imam mogućnost da sa svojim roditeljima krenem u izgradnju stambenog prostora (kuće) koji bi potpuno bio prilagođen potrebama invalidne osobe.

Zbog određenih okolnosti i uvjeta, bilo bi dobro da se ta nekretnina tretira kao prva nekretnina kojom rješavam svoje stambeno pitanje.

Dakle što napraviti?

Ako suprug (na kojeg formalno glasi stan kojeg smo zajednički otplatili u braku) daruje stan djetetu, kojem sam ja skrbnik, onda onda mi to nije prva nekretnina?

I još nešto, budući da je dijete zbog svoje bolesti štićenik Centra za socijalnu skrb također postoje određene komplikacije jer onda Centar za soc. Skrb "nadgleda" kako se upravlja njegovom imovinom. Tako npr, ako se stan iznajmi mora s najamnina položiti na račun Centra, pa onda dokazivati da će se potrošiti ciljano za dijete i sl...

Poanta je da bih u ovom trenutku željela nekim vidom darovnog ugovora osigurati svoje dijete da jedog dana ne bude imalo komplikacije.

Da li je moguće napraviti darovni ugovor, ovjeriti ga kod bilježnika i "ne provesti". Samo neka bude sastavljen i ovjeren za svaki slučaj.

Unaprijed zahvaljujem na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čitajući vaš problem ja vam mogu odgovoriti kako bih ja postupio pri takvoj situaciji. ionako vaš sin kao što sami kažete ne može ostvariti neki samostalni život, a k tome vi želite sagraditi kuću koja će biti potpuno prilagođena potrebama vašega sina što je u redu. isto tako bilo bi uredu da se vi i vaš suprug dogovorite ,( a date naslutiti da odnosi među vama nisu jako narušeni,) kako bi naj bolje bilo dotičan stan prodati ,a novac, barem njegov veči dio uložiti u izgradnju stana za potrebe vašega zajedničkog djeteta. pozz. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija