Jump to content

kako pripojiti suvlasnički dio


uky

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Imam jedno pitanje, ako netko zna odgovor bio bi zahvalan.

 

Riječ je o pripojenju djela građevinske parcele, naime ja sam stopostotni vlasnik parcele sa kućom, a do mene se nalazi parcela koja ima 5 suvlasnika. Jedan od tih suvlasnika sam i ja. Sad ja želim pripojiti dio svog suvlaništva svojoj parceli ali s nekim suvlasnicima nisam u dobrim odnosima pa ne znam da li je to moguće napraviti bez njihovog pristanka i ako je na koji način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Vi imate pravo podnijeti nadležnom sudu mjesta gdje se nekretnina nalazi prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice geometrijskom diobom .

Trebate dati i prijedlog diobe .U koliko nitko ne prigovori takvom prijedlogu tada se Vaš zahtjev i prijedlog za diobu rješava kako ste Vi predložili , a ukoliko dođe do spora tada sud može predložiti razvrgnuće suvlasničke zajednice isplatom ili prodajom , pa diobom dobivenog iznosa.

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uky je napisao:

Jedan od tih suvlasnika sam i ja. Sad ja želim pripojiti dio svog suvlaništva svojoj parceli ali s nekim suvlasnicima nisam u dobrim odnosima pa ne znam da li je to moguće napraviti bez njihovog pristanka i ako je na koji način?

 

U slučaju kako opisujete praktično ništa ne možete učiniti, osim postići neki neslužbeni dogovor sa ostalim suvlasnicima. Ili jednostavno sami odmjerite i ogradite svoj dio, pa neka drugi pokrenu postupak ako se ne slažu.

 

Sve da ste i jedini vlasnik, građevinsku česticu nemoguće je parcelirati bez ishođenja dozvole za gradnju (rješenja o uvjetima gradnje), a sama parcelacija koštala bi vas možda i više nego vrijedi čestica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija