Jump to content

Bespravno dobivena invalidska kartica za parkiranje


Limun2911

Preporučene objave

Ekipo pozdrav,

 

Imam jedno pitanje.

Na parkiralištu naše zgrade je jedno parkirno mjesto za invalide, koje koristi susjed koji radi u Mirovinskom i pouzdano znam da je na neki naćin izmuljao naljepnicu na autu, jer se sa tim postupkom hvalio u susjedstvu.

 

Budući je on to parkirno mjesto prisvojio i da ljudi koji zaista imaju pravo na to parkirno mjesto ne mogu se zbog njega parkirati, da li postoji neki način da se tome stane na kraj.

 

Točnije, gdje možemo poslati kakvu prijavu i tko može potvrditi vjerodostojnost te naljepnice?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Naljepnica" je regulirana pravilnikom o znaku pristupačnosti.

 

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/287801.html

 

Taj pravilnik donosi ministar zdravstva.

 

Za ovo dalje nisam siguran:

Mislim da bi na internetskoj stranici ministarstva zdravstva trebali pregledati njihov unutarnji ustroj, mislim da bi moralo postojati neko nadzorno tijelo.

 

Možda nešto slično ovome:

http://www.mzss.hr/hr/ministarstvo/ustroj_ministarstva/samostalni_odjel_za_unutarnju_reviziju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naljepnica se dobiva uz obaveznu plavu karticu koja je samo slična ovoj gore višoj priloženoj i u sredini ima srebrnu zasštitu kao neki žig te piše na njoj broj rješenja, a na zadnjoj strani je obavezna slika vlasnika oznake pristupačnosti, te je o tome obaviješteno ( o vlasniku kartice) i MUP i Evidencija invalidnih osoba, te gradski ured za promet.

Oznaka pristupačnosti se daje u Zagrebu s obaveznim prilaganjem rješenja o najmanjoem invaliditetu 60% ali isključivo na noge i k tome se treba priložiti nalaz komisije ili se daje na cjelokupni iznos tjelesnog oštećenja od 80% na gore.

Prijaviti se može bilo kojem policijskom djelatniku, jer broj mora odgovarati onome u njihovoj evidenciji ili na Trgu Stjepana Radića 1 u sobi 162.

 

Prijaviti ga treba obavezno, kao i sve one koji nalijepe onu okruglu naljepnicu s invaliditetom te se pretvaraju na nešto da bi iskoristzili neke povlastice.

Postoji još ona mala naljepnica u donjem lijevom kutu vjetrobrana,ali to je za oslobađanje od cestarine i lijepe je samo na tehničkom pregledu i važi samo za to vozilo dok ono glasi na tog vlasnika koji i upravlja s njime, a zloupotreba neplaćanja cestarine se debelo kažnjava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija