Jump to content

problematični susjedi - podstanari


bik

Preporučene objave

Živim u jednoj mirnoj ulici u pregrađu. Posjedujem kuću. Prije dvije godine kuću do mene se prodaje tipu koji je malo uređuje i pokušava prodati. Ne prodaje je jer je cjeni previše te jednog dana osvanuše podstanari i tu počinju moji problemi. Tip inaće ne živi u kući niti u kvartu.

Dakle: dođoše podstanari - romi jedno tridesetak u jednu normalnu kućicu.

Problem: povremeno pišaju u moje dvorište, vidi se po travi koja je na mjestima požutila. Prave nesnosnu galamu, i turiraju vozila. Larmaju po dvorištu od 6 ujutro do 8 pa onda nestanu jer idu okolo i kad se popodne vrate eto ti opet galame. Po njihovom dvorištu povremeno smeća koliko hočeš.

Do sada ignorirao problem osim šta sam dva puta na telefonom zvao vlasnika ali ništa. Čovijek ima ugovor o najmu i baš ga briga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, očito niste znali da postoji institucija Remećenje javnog reda i mira" koji na vaš poziv rješava Policija.

Zovite ih svakog dana i nekoliko puta. Oni su dužni izaći na svaki poziv.

Pa kad im jednog dana dop*****, podnijet će prekršajnu prijavu.

Ako mokre u vaše dvorište prijavite ih za uznemiravanje još ako imate djecu. To će biti još i elemenata za kaznenu prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na savjetu.

Nastavak priće ide ovako: kako nisu plačali račune isključiše im plin, struju te vodu.

Tip sada ima hrpu neplačenih računa i demoliranu kuću jer su se povremeno tukli i ovaj weekend ih je konačno izbacio.

Dakle savjet za ostale sa sličnim problemom: čekati da podstanari nabiju račune za komunalije i kad zbrišu počinje mir).

Naoružati se debelim živcima jer taj proces traje otprilike godinu dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Prije 3 mjeseca sam se doselila sa muzem i dvoje male djece u novi stan.Podstanari smo.Problem su susjedi ispod nas koji se zale od kad smo tamo.Smetaju im djeca kad se igraju,trce,skacu..Dobri smo roditelji i zaista nam djeca ne rade nista sto druga djeca ne rade.Svaki put kad imamo goste a pogotovo ako ti gosti imaju dijete oni pocinju lupati odozdo.Lupaju za svaku sitnicu bez obzira koje doba dana ili noci.U par navrata su nam kasno navecer lupali jer smo muz i ja sjedili u boravku i pricali..Jednom su nam bili na vratima u 1 ujutro da smo bucni no problem je bio samo sto smo budni.Pokusavam zaista navecer ne ukljucivati perilicu, fenirati,djeca ionako spavaju ali oni uvijek nadu razlog za lupanje.Polako gubimo zivce i po nama to prelazi u maltretiranje.Zajednicki jezik nismo uspijeli naci.Kome se obratiti?Od koga traziti pomoc?Seliti se ne zelimo jer smo napokon nasli stan koji nam u svemu odgovara a takav je tesko naci.Muz je stranac,mozda je po rasnoj osnovi..Ne znam sta da radimo.Zelim samo da zivimo normalno bez uznemiravanja. Hvala unaprijed! :-(:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne otvaram novu temu:

 

Podstanar sam u kući u Sesvetama. Od ograde do ceste je cca 1m zelene površine na kojoj smo bili posadili dva ukrasna grma, a između njih su bile dvije betonske žardinjere. U subotu ujutro sam primjetio da su oba grma skroz odrezana (kao da ih nikad nije ni bilo!), a žardinjere su dignute na temelje ograde (ograda nije završena - izbetonirani su stupići i temelji u dužini ograde). Kako radim po cijeli dan ne znam kad se to točno dogodilo.

 

Susjedi s kojima sam u jako dobrim odnosima nisu ništa vidjeli, ali sumnjam na susjeda preko puta koji ima automehaničarsku radnju pa mu treba mjesta za parkiranje i inače rado parkira pred našu kuću. Kažem, sumnjam jer dokaza nemam?

 

Kome pripada tih cca. 1m do ceste - da li je to javna površina ili pripada kući u kojoj stanujem? Imam li mu pravo zabraniti da se tu parkira?

 

I što u cijeloj situaciji napraviti (ah, da selim se krajem mjeseca, no svejedno ne želim da to tako ostane)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Imam sličan problem pa molim savjet. Naime, susjed je umro i kuću je naslijedila njegova sestra. Kuću su iznajmili na 5 godina prilično problematičnoj obitelji tako da u inače izvanredno mirnom kvartu svaki dan slušamo turiranje raznih motora, auta, kamiona... trpimo nesnosnu buku jer se stalno dovikuju te u vrtu iza kuće skladište razne bačve nepoznatog porijekla.

Svi susjedi smo složni da im se treba otkazati ugovor i da trebaju otići no sa sadašnjim vlasnicima nikako ne možemo naći način da ih uvjerilo u to.

Sad trebam savjet što s pravne strane možemo učiniti da im se prekine ugovor o iznajmljivanju jer ne mislim čekati još dvije godine da odu. Ako ne postoji ništa legalno, molim onda praktičan savjet kako stvarnim vlasnicima zagrorčati život da konačno shvate da nam susjedstvo pretvorili u pakao. Oni naravno ne žive u našem kvartu.

Hvala unaprijed svima koji mogu pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Referirao bi se na pitanje odnosno savjeta Setaca. Identičnu situaciju imamo i mi. Četvoročlana obitelj, dvoje male djece, po noći mir i tišina, po danu uobičajene aktivnosti. Djetetu ispadne igračka, dođu gosti, bilo kakva sitnica i evo lupanja po stropu, radijatorima i sl. No kod nas je malo veći problem jer naši zovu policiju svako malo, recimo da nam je u zadnje 2 godine policija bila na vratima 50 i više puta, a sve sa izlikom da oni moraju izaći na svaku intervenciju. Po preporuci odvjetnika policiju više ne puštamo u kuću jer svaki puta dođu naoružani do zuba (pištolj, lisice, pendrek) pa su nam se djeca počela bojati policijskih službenika.

 

Od svih tih 50 i kusur policijskih intervencija nije podignuta niti jedna prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira, pa se pitam što mogu učiniti da ovi nepotrebni a uznemirujući i učestali izlasci policije prestanu.

Evo baš mi policajac donio Poziv na obavjesni razgovor za sutra u 18:00 zato što ga nismo pustili u stan u kojoj se nalazilo četvero djece od 10 mj do 6 godina.

 

Očajan sam (smo).....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik vas je loše savjetovao neka sada on ide na policiju umjesto vas naravno besplatno.

 

Policiju ne morate pustiti u stan, ali vas ništa ne košta porazgovarati sa njima ispred zatvorenih vrata stana.

 

Moj savjet vam je da vi odrasli u kući kupite drvene klompe bez ikakvih gumenih džonova, federa i slično, tako da će preosjetljivim susjedima trčanje dječje papuče po stanu ili hod obične cipele gosta biti pravi odmor za uši.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru :)

 

Nakon xy dolazaka policije u stan, ma koliko objasnjavali maloj djeci da nismo nista lose napravili ni mi ni oni, savjet odvjetnika da policiju ne pustimo u kucu nam je dosao kao narucen. Nismo znali da im imamo pravi uskratiti ulazak u stan. Svaki put izadjemo na hodnik i spremno odgovaramo kad nas xy-ti put legitimiraju, jednom su cak i trazili podatke djece. Ali u stan mi vise nece uci. Obavjesni razgovor u vezi remecenja javnog reda i mira (koji to nije nikada ni bio) cemo odraditi mi, navikli smo i oguglali vec, samo nas zanima mozemo li se ikako zastititi od buducih laznih prijava. Stikle supruga ima spremne, a male klompe samo gledamo gdje cemo najpovoljnije naci ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija