Jump to content

Prijevoz djeteta od majke ocu i natrag


svib54

Preporučene objave

Prema sudskoj presudi po rastavi braka, predviđeno je da naše zajedničko dijete - 8-godišnja djevojčica živi kod majke a da kod oca boravi svake srijede poslijepodne i svaki drugi vikend. Zanima me kako je u praksi riješeno pitanje prijevoza djeteta. Jeli uobičajeno i da li je u redu da otac dolazi po dijete a da ga majka vraća natrag ili je obveza oca da po dijete odlazi i da ga vraća natrag?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moraš izbaciti tu gorčinu iz sebe,osjeti se da si friško razveden,ne pravi oko gluposti probleme i nisu sve mame iste kao ni tate,ne možeš generalizirati,da smo se mogli dogovarati nebi se za sigurno razvodili.

Ako Vam je to baš problem oko prijevoza onda odite u CzSR i oni će vas pozvati na dogovor.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne možete dogovoriti kao roditelji djeteta o načinu tko će dijete dovoditi,a tko odvoditi sa susreta i druženja,a isto nije regulirano pravomoćnom sudskom odlukom,možete pokrenuti sudski izvanparnični postupak i tražiti da nadležni sud o tome odluči,odnosno da se postojeća sudska odluka precizira i po tom pitanju.

 

Sud obično ne navodi u sudskim presudama tko je dužan snositi troškove oko dovođenja/odvođenja djeteta u slučaju kad samo roditelj s kojim djete ne živi dolazi po dijete i vraća ga nakon susreta, ali je bilo situacija kada je sud presudio u takvim slučajevima da roditelji podjednako sudjeluju u troškovima.

 

CZSS ne može mijenjati pravomoćne sudske odluke koje reguliraju susrete i druženja i dogovor roditelja pred istim je samo iskaz dobre volje i ne podliježe zakonskim sankcijama u slučaju nepoštivanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija