Jump to content

doživotno uzdržavanje


amande

Preporučene objave

Teta je imala ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojim nećakom, kako se on nije uopće brinuo za nju ona je tražila raskid ugovora i dobila ga je, no međutim on je uložio žalbu jer je na njenoj kući već bespravno sagradio kat.Ona još nije dobila rješenje od tog suda zbog te žalbe.Sada teta hoće novog skrbnika, tj. sa drugim nećakom napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju, dali ona ima na to pravo i ako ima kome se obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema ugovoru o doživotnom uzdržavanju davatelj uzdržavanja stječe imovinu i prava tek nakon smrti primatelja uzdržavanja. Što znači da je nećak vaše tete gradio kat na na tuđoj kući, a znao je da nije njegova kuća.

 

Stoga smatram da je njegova žalba neosnovana, a treba se pričekati pravomoćno okončanje spora u vezi poništenja ugovora o doživotnom uzdržavanju, te nakon toga uvesti promjenu u zemljišnim knjigama. Tek kada se taj prvi ugovor poništi vaša teta može sklopiti novi ugovor o doživotnom uzdržavnaju i uvesti ga u zemljišne knjige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija