Jump to content

ročni sastav HV-a?


ROPE

Preporučene objave

ROPE je napisao:

... međutim zanima me da li se ikako može upisati i vrijeme koje sam proveo na prvoj liniji dok sam bio u redovnoj vojsci (ročni sastav)?

Mislim da je iz mog prethodnog posta jasan odgovor na vaše pitanje: ako za navedeno razdoblje koje ste proveli kao ročnik nemate priznat status hrvatskog branitelja iz DR neće vam se upisati staž u dvostrukom trajanju temeljem odredbi ZOPHBDR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam bio 6 mjeseci na prvoj crti kao ročni vojnik i to mi je sve upisano u vojnu knjižicu pod sudjelovanjem u ratu kao i ostale vojne akcije u kojima sam sudjelovao.

Otišao sam u Ured za obranu i oni su poslali obrazac u moju ratnu postrojbu i kada su ga vratili upisali su mi u vojnu knjižicu.Onda sam otišao u Zavod za mirovinsko i tamo sam odnio radnu knjižicu i taj papir i oni mi upisali sve u radnu knjižicu.To sam napravio prije 2000 g ali mislim da je sada proces isti.

Čuvaj te obrazce dobro jer samo orginal kasnije daješ u mirovinsko kada odeš u mirovinu.

Ja sam imao sreće da sam našao ih doma kada sam išao u mirovinu makar imaju i napisano u radnoj knjižici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam u Uredu za obranu u svom mjestu stanovanja gdje mi je službenik rekao da ja sam moram naći zapovjednika kod kojeg sam bio, te da mi on mora potpisati sudjelovanje u ratu kao ročni sastav ili naći 2 svjedoka pa na Upravni sud. :-?

Bio sam u 123. brigadi u Požegi i sad bi ja trebao ići u Požegu i ganjat čovjeka da mi to potpiše ili je to dužnost Ureda za obranu kao što su napravili u tvom slučaju? Hvala još jednom svima na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rope ovako,nemaš ti šta ganjat nikakvog čovjeka po Požegi jer je 123br davnih dana ugašena,točno je što ti je amrbrus odgovorio,to je stvar ureda za obranu iz tvog mjesta(neobavezno iz koje si županije),oni šalju obrazac u mobs karlovac i tamo ako si evidentiran dobivaš nazad rješenje s kojim ti se priznaje pravo na upis u vojnu knjižicu kao vrijeme provedeno u domovinskom ratu. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija