Jump to content

Raskid ugovora o ortakluku


bambolina

Preporučene objave

Dobar dan,

molim Vas za pomoc! Naime sa partnerom sam potpisala ugovor o ortakluku ali nam se misljenja i stavovi razilaze i ne mozemo naci zajednicko rjesenje oko rjesavanja kljucnih pitanja zeljela bih raskinuti ugovor o ortakluku.

S obzirom da nismo imali ni partner ni ja novaca za otvorenje obrta - novac smo posudili.

S obirom da sam uhvatila partnera da neke poslove odradjuje na crno i mimo mog znanja (a u medjuvremenu je rekao da je od firme posudio 2.000,00 kn bez da je prethodno razgovarao samnom) ja vise u njega nemam povjerenja! Ne znam dali je na neki nacin vratio svoja dugovanja jer ja do prekjuc nisam imala uvid u financije (i tu sam gadno pogrjsila).

Problemi su nastali kad sam ja zatrazila da i ja imam pravo imati uvid i da zelim da se racunima svaka podignuta kuna pravda...

Evo i pitanja;

1.Kako raskinuti ugovor o ortakluku?

2.Dali mi on u tom slucaju treba vratiti moj ulozen novac?

3.Koliki rok bi trebao biti za mog ulozenog novca meni?

U poslovnim odnosima bi ostali ali ne vise na ovakav nacin i ne vise kao ortaci ali me zanimaju odgovori na ta tri pitanja kako bih mogla dalje djelovati!

Hvala unaprijed!

p.s.zbaci ja ne trazim nista osim da mi vrati novac koji sam posudila da bi ulozila.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Otiđite kod javnog bilježnika i napravite Izjavu o otkazu ugovora o ortakluku.Tu izjavu morate odnijeti u Ured državne uprave (odjel za gospodarstvo),temeljem koje Vam izdaju Rješenje o istupanju obrtnika temeljem ugovora o ortakluku.

 

2. Ovisno o tome što ste ugovorili u Ugovoru o ortakluku, Vaš partner Vam može,mora ili ne mora isplatiti dio uloženog a isto tako isplatiti i dio ostvarenog dohotka a rok za isplatu navedenog dogovarate u Izjavi o otkazu ortakluka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Mada sam postavila ovo pitanje posebno ipak odlučila sam ići na izvor. Bazirala sam se na vaš odgovor, ali očito se u Rijeci ne provode ista pravila za valjanost dokumentacije.

 

 

Bila sam kod javnog bilježnika sa pripremljenom izjavom o otkazu ugovora o ortakluku, ali on mi je naglasio da nije dovoljno to što ja istupam i potvrđujem sa svojim potpisom, te da je potrebno napraviti sporazum o raskidu ugovora o ortakluku koji će potpisati oba ortaka.

 

 

Ako imate informaciju gdje ga pronaći bila bih jako zahvalna, a još zahvalnija ako mi pošalje na mail.

 

 

ekireki@gmail.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija