Jump to content

objasnite mi moja prava


oluja

Preporučene objave

živim sama sa svojim malodobnim sinom nad kojim imam privremeno skrbništvo do okončanja razvoda braka . otac ima pravo viđati djete dva puta tjedno u određeno vrijeme .

zanima me smijem li ja otići na godišnji odmor sa djetetom otići a da nemam nikavih problema u tih 15 dana svoje odsutnosti i grada.

naravno nepostoji dogovor sa ocem djeteta jer nije gos. suglasan s tim da ja idem na godišnji .

menei osobno je pod hitno potreban godišnji odmor od svih stresova koje sam u zadnje vrijeme proživjela ali na godišnji idem jedino ako i djete ide samnom, a djete je izrazilo želju da ide samnom.

da li ja smijem na godišnji ili ne?

hvala vam !

 

zadranka!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, ali ako nepostoji mogućnost dogovora a ja uopće nesporim da on s djetetom provodi vrijeme , a što se tiče da ga otac odvede na godišnji to je jednostavno nemoguća misija jer on nikada još nije izrazio želju za tim.

pa pošto sam ja u mogućnosti djetetu priuštiti godišnji skupa samnom naznam da li ga smijem odvesti na odmor ili je potrebno da oboje moj godišnji provedemo kod kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oluja je napisao:

naravno nepostoji dogovor sa ocem djeteta jer nije gos. suglasan s tim da ja idem na godišnji .

 

Mislim da 'gospodin' nema niša protiv toga da Vi idete na godišnji.Ne slaže se s tim da izgubi ionako rijetke kontakte sa djetetom. Ostavljam dakako mogućnost da je loš otac, pa jednostavno želi pakostiti.

 

Ne znam ništa o Vašim odnosima. Ali pokušajte zamisliti kako bi se Vi postavili da je sud privremeno dodijelio dijete ocu, a Vi ga smijete vidjeti dva puta tjedno u određeno vrijeme? I da onda otac želi otići sa djetetom na godišnji?

 

Mišljenja sam da bi sud do rastave braka (ovisno o okolnostima) trebao primarno donositi odluke da dijete podjednako provodi vrijeme sa oba roditelja. Ovakve odluke u pravilu su uvod u diskriminaciju očeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riječ je o minimalnim kontaktima (to je trebalo biti navedeno i u rješenju suda i preporuci nadležnog centra) kojih se treba pridržavati, ali oni kao takvi ne smiju biti zapreka da se vi i djetetov otac dogovarate oko zajedničke skrbi za dijete te također oko provođenja više dana u kontinuitetu sa djetetom. Interes vašeg djeteta je pravo na oba roditelja, roditelj koji misli da će sudska odluka odrediti najbolji interes njegovog djeteta u slučajevima kad bi zajednička suradnja roditelja po pitanjima najboljeg interesa djeteta bilo daleko bolje rješenje, nije dobar roditelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija