Jump to content

Sudske pristojbe


anonimno

Preporučene objave

možete platiti čak i onaj dan kad bude ovrha.Ali ako nemate s čim platiti a, ako Vam nemaju što plijeniti, ostaje da date izjavu da će te raditi umjesto u zatvor.I koliko znam do sad nitko nije išao ni raditi, a u zatvor pogotovo.Ali ako imate stvari koje se mogu prodati na dražbi tada rađe platite da ne odu bud zašto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto se tice rada zamjenu za sudjeske troskove, to se, koliko ja znam primjenjuje sam za globe i kazne prekrsajnim postupcima... no trebali bi vidjeti jos... mislim da to nema nikakve veze s sudskim pristojbama, cak stovise, ako pogledate Zakon o sudskim pristojbama onda tamo necete nista o tome naci...

 

uglavnom, znam da se u prekrsajnom postupku moze traziti da se globa ili druga kazna zamijeni za drustveno korisni rad. medjutim ne moze se jos uvijek nista raditi jer nisu doneseni provedbeni propisi za drustveno koritsan rad kao zanu u postupku.

 

sto se tice placanja sudskih pristojbi nakon isteka, MOZETE ih uvijek platiti, makar sudac i donio odluku o ovrsi, naredio poreznoj upravi da vam blokira racun i prisilno naplati ili vam sam blokirao racun slanjem rjesenja o ovrsi u banku.

medjutim to je dobro platiti (ako uopce zelite platiti) prije nego li sud posalje bilo koji od tih pismena na PU ili banku.

Ako se pristupa ovrsi nad pokretninama, dakle ako idu na plijenidbu i drazbu to mozete platiti bilo koji dan sve do trenutka dok sama drazba ne otpocne i onda uplatnicu predociti sudskom ovrsitelju kao dokaz pa ce se ovaj suzdrzati od ovrhe. moj je savjet da se cujete telefonom ili vidite direktno s ovrsiteljem pa da dogovorite da cete uplatnicu faksirati u sud, ako se radi o zadnjem danu odnosno danu kada se provodi ovrha. ako to ucinite, a oni ne napuste zgradu kako bi proveli ovrhu, tada vam nece naplatiti sudski trosak... no ako ipak krenu iz zgrade suda onda hoce... ovo me naucilo iskustvo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija