Jump to content

prijedlog za smanjenje susreta ?


marlino

Preporučene objave

bivša je (uz pomoć centra ) napisala prijedlog za smanjenje susreta. sutra je rasprava na sudu pa me zanima koja je vjerojatnost da u tome uspije?dite je po onom što je na centru rečeno prije nekoliko dana psihički zlostavljano od svih iako mi nije jasno kako je od mene zlostavljano a nisam je vidio u protekle 2 godine nego možda 10 puta i to uglavnom na kratko.dite je inače na prilagođenom programu te zbog toga i zbog situacije u kojoj se nalazi lako s njome manipulirati.uzima li sud mišljenje diteta u obzir u tom slučaju i dali se uzima u obzir njene starije sestre koja živi u istom stanu (starija mi kćer ima 20 godina a mlađa 14) koji su razlozi potrebni da bi se ti susreti smanjili na jedan vikend u misecu (iako trenutno nemam ni to a da nitko ne reagira ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Viđate li redovito stariju kćer? Ona je punoljetna, i ako s njom imate dobar odnos mogla bi puno pomoći na izgrađivanju odnosa s mlađom kćeri.

 

Objasnite na sudu (smireno i razložno) da je za dijete važan dobar odnos s ocem i da ste spremni na svaku pomoć kako bi susreti bili što dulji i češći a ne tako smanjeni. Ne napadajte bivšu, govorite isključivo o djetetu i djetetovom pravu na obitelj. Ne dozvolite da vaš iskaz krate i kad vas prekinu, pazite da nastavite gdje ste stali. Spremite se i tamo otiđite hladne glave. To da Centar ovakvom prijedlogu daje podršku je nečuveno i sramotno, oni bi prvenstveno trebali štititi interes djeteta.

Tražite izvođenje dokaza i predložite svjedoke o vašem odnosu s djetetom iz vremena kad ste je češće viđali. Tražite od Centra (na sudu) da obrazloži svoj prijedlog u detalje i da to uđe u zapisnik. Ako ne na prvostupanjskom sudu, to Vam na Županijskom sudu može pomoći da presuda, bude li protivna interesu djeteta, padne. No, sve je to iscrpljujuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ročište je bilo jutros i završilo u 16 min.(čak) obavjestio sam sud kaz prijavama protiv majke i protiv centra.bivša ostaje kod zahtjeva o smanjenju susreta (smanjenje na jedan vikend misečno)centar se slaže s njom a ja se protiv tomu da se susreti na taj način odvijaju.stariju kćer nisu pustili pa me zanima s obzirom da je zakazano odnosno ovo je ročište odgođeno kako bi sutkinja prikupila svu dokumentaciju,dali i kako tražiti od suda da pozove ili sasluša kćer kao svjedoka i kako za općenito ostale svjedoke?s starijom sam u dobrim odnosima iako živi s majkom ali je bivša pokušavala s njome manipulirati kao što sad radi s mlađom,naravno to joj nije uspijelo zbog toga što je ista starija zrelija i potpuno suprotnog karaktera od mlađe sestre.koliko vrijedi njezin iskaz na sudu?koja je vjerojatnost da sud donese odluku da se susreti smanje na toliki minimum ?to što se događa vodi tomu da mi se u potpunosti oduzme (a iditetu ) pravo na susrete i viđanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija