Jump to content

problemi sa uknjižbom,molim pomoć


josips

Preporučene objave

Poštovani,

 

2003 godine moja rodbina iz Mađarske (stranci, dva kupca) su kupili kuću sastavljenu od dva stana.Kuća je etažirana na dva stana, svaki stan je kupljen na posebnog vlasnika.U elaboratu za etažiranje se spominju dva stana sa pripadajućim djelovima dvorišta i spominje se spremište u vrtu kao zajednički dio (novih vlasnika).To spremište nije navedeno kao zasebna etaža.U kupoprodajnom ugovoru svaki kupac je naveden kao kupac jednog od stanova sa pripadajućim dvorištem i polovicom spremišta.Nažalost prilikom upisa vlasništva na sudu moja rodbina se upisuje kao vlasnik stanova,a spremište ostaje na starom vlasniku.Pošto je papire sa sudom radila agencija za nekretnine,koji nisu bili savjesni,nisu primjetili pogrešku suda te se nisu žalili na rješenje sa suda u zakonskom roku od 15 dana.A novi vlasnici nisu zbog nepoznavanja jezika bili upućeni u problematiku,te smo tek nedavno otkrili ovu komplikaciju.

Inače to spremište je baraka bez građevinske dozvole veličine 8 m2,tako da je slučaj još apsurdniji.

Šta nam je činiti?

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa,situacija je ovakva,stari vlasnici ne osporavaju kupoprodajni ugovor,za njih je ta kuća (skupa sa spremištem) prodana i oni smatraju da nemaju s tim više ništa,te u biti ne razumiju ovu komplikaciju,a pošto su stari i tvrdoglavi ne žele s tim imati ništa.Sad, da li za postupak mirenja trebam s njima osobno doći na sud,ili će njih sud kontaktirati?Jer njih na sud ne mogu ni dovuć,oni su iz Zagreba a nekretnina je u Šibeniku.

Da li ima na internetu kakav primjer postupka mirenja ili mi to na sudu objasne?

 

hvala na odgovoru...pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Odvjetnik neka Vam napiše tužbu za utvrđenje prava vlasništva temeljem kupoprodaje ,kao dokaz vlasnički list ,kupoprodajni ugovor i dva svjedoka .

Tužba se podnosi protiv knjižnih vlasnika i oni ne trebaju niti doći na sud već će odvjetnik zatražiti donošenje presude radi ogluhe .Knjižni vlasnici ne trebaju niti odgovoriti na tužbu , ali važno je da potpišu primitak pošte sa tužbom .

 

Pozdrav 1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

usluga odvjetnika je skupa i u ovom slučaju možda i nepotrebna .

dogovorite se o nadležnosti suda .

sud donese rješenje prema vašem dogovoru (ako se dogovorite)

i sa tim rješenjem upisujete vlasništvo u mjestu gdje je nekretnina.

 

tužbom se samo možete izložiti povečanim troškovima ako protivna strana priznaje vlasništvo temeljem kupoprodajnog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

probat cu onda skocit na sud pa ispitat sta se moze napravit,znaci postoji sudac zaduzen za mirenja?slazem se da je odvjetnik skup, a mislim da se onda moze i zakomplicirat,stvar je u tome da su prodavatelji stari i jakoooo nepovjerljivi pa ako im dodje tuzba ko zna sta moze bit....ljudi hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja imam problem s uknjižbom:

 

Kupili smo stan u Zagrebu putem ovrhe kod Općinskog suda Zagreb. Gotovo godinu dana smo čekali na pravomoćnost rješenja. Napokon je, 2.3.2009. zaključak suda zaprimljen u gruntovnici na uknjižbu. Rečeno nam je da će uknjižba biti brzo, budući da je po rješenju Suda,a i u statusu predmeta piše "hitno", međutim, već je 11. mjesec a još uvijek, i usprkos mnogih požurnica, su uknjiženi bivši vlasnici. Koliko traje uknjižba u Zagrebu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Napiđšite požurnicu gruntovnici i na znanje predsjedniku suda .

 

Ispitajte da li je sud dostavio pravomoćno rješenje

gruntovnici na provedbu , ako nije tada trebate Vi napisati zahtjev i kao dokaz priložiti pravomoćno rješenje suda te sada važeću sudsku taksu cca 200 kuna . Gruntovnice provode rješenja u roku od 15 dana .

Trebate biti aktivni ispitati gdje je zapelo , kada je rješenje gruntovnica primila i da li ga je uopće primila , a ako jest ,tada pišite požurnicu i na znanje Predsjedniku suda .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Ude, hvala na odgovoru.

 

Sud je dostavio pravomoćno rješenje gruntovnici na provedbu i u zabilježbi našeg predmeta piše:

 

Primljeno : 02.03.2009. 09:38:00

Vrsta isprave : RJEŠENJE

Oznaka spisa : OVR - (broj ovrhe)

Vrsta upisa : UKNJIŽBA

Sadrzaj prijedloga : RJEŠENJE O DOSUDI U ZKUL.... KO ...

Bilj.o kretanju spisa : OSTALO, HITNA SIGNACIJA, 22.03.2009.

Način rješenja : U RADU

 

Napisali smo vec 20-tak požurnica, a 14.10. i pismeno zatražili objašnjenje zbog čega uknjižba još nije provedena, ali niti nas tko zove na razgovor, niti smo dobili bilo kakav pismeni odgovor. Telefonski je nemoguće dobiti ikoga u gruntovnici, a kad dođemo tamo ne možemo dalje od šaltera.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Pošaljite požurnicu s povratnicom Predsjedniku suda , uz upozorenje da ćete zatražiti intervenciju Ministarstva .

U gruntovnici prije toga tražite razgovor sa šefom pitajte kada prima stranke i da se želite prijaviti za razgovor .Bilo bi najbolje početi sa gruntovnicom.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija