Jump to content

Šef mi neda da se vratim s porodiljnog


zg_antonia

Preporučene objave

Prvih 6 mjeseci rodiljnog dopusta isteklo mi je 15.10. i nakon toga sam se planirala vratiti natrag na posao na kojem imam ugovor na neodređeno. O tome sam obavijestila šefa par dana unaprijed da bi se on na to jako iznenadio i na "fini" način mi savjetovao da ostanem do daljnjega kod kuće jer me nema u budžetu za plaću a i na poslu nebi imala što raditi?! Vjerujem da im je kriza i da nemaju posla, ali zanima me koje je moje pravo kao radnika. Porodiljni sam produžila još 3 mjeseca do 12.1. a do tada se nadam naći novi posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odjavljuje te firma, prijavljuješ se u roku od 30 dana kao nezaposlena osoba u HZZO, prekidaš korištenje roditeljskog dopusta kao zaposlena majka i nastavljaš isti koristiti kao nezaposlena majka. Uz napomenu da u tom slučaju nisam baš siguran da isti može koristii suprug jerbo više nećete biti u istom radnopravnom statusu, no za te detalje obrati se tamo gdje ti isplaćuju naknadu. (nemoj žuriti jer je izgleda ovo samo opcija, pa kad se dogodi slučaj reagiraj)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija