Jump to content

Potvrda o utvrđivanju statusa HRVI - nastavno


Kompa

Preporučene objave

Od HZMO-a sam na kućnu adresu dobio obavijest da su oni od Mministarstva obitelji, branitelja i međ. gener. solidarnosti zatražili potvrdu o vođenju postupka utvrđivanja statusa HRVI-a - nastavno.

 

Piše da je meni privremeno priznat status hrvi-a do 30.06 2009 i traže od navedenog ministarstva da žurno donesu rješenje o utvrđivanju statusa hrvi trajno ili nastavno do nekog određenog datuma.

Ako isto ministarstvo nije u mogučnosti žurno donjeti traženo rješenje o obavljenoj reviziji utvrđenog statusa hrvi-a, odnosno donjti novo rješenje o pravu koje je predhodnim rješenjem utvrđeno privremeno, mole ih da u roku od 30 dana u isti hzmo dostave potvrdu o tome da je postupak u kojem se odlučuje o statusu hrvi-a u tijeku, te da se postupak vodi prema čl. 158 st. 2 Zakona iz 2005 godine.

 

Zašto to traže od ministarstva obitelji , branitelja i međ. gener. solidarnosti a ne od mene da im dostavim potvrdu da je postupak u tijeku ? :misli:

 

Naime, na ovom sam forumu došao do saznanja da potvrdu trebam predati ja u nadležni hzmo a koju će mi potvrdu izdati nadležni ured državne uprave. To sam i napravio ( još u šestom mjesecu ove godine ) i dostavio im bio potvrdu da je postupak utvrđivanja statusa hrvi - nastavno u tijeku ( iako hzmo nije od mene bio tražio istu potvrdu )ali evo danas sam dobio obavijest u kojom hzmo mene izvješćuje šta je ztražio on navedenog ministarstva ???

 

Jel to ide tako , mislim da hzmo navedenu potvrdu traži od navedenog ministarstva????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Duro je napisao:

njihova je po služebenoj dužnosti u takvim slučajevima peratiti što se događa i po potrebi intervenirati osim što i HZMO i MOBMS raščišćavaju situaciju...

 

To znači da ja ovaj puta ne moram hzmo ponovno slati potvrdu o utvrđivanju statusa hrvi ? Uostalom od mene to ovaj puta nisu niti zatražili već od MOBMS-a ? Ali ipak da im pošaljem još jednu potvrdu ili ne ?

 

I hoće li im MOBMS odgovoriti i poslati traženu potvrdu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam u istoj situaciji pred otprilike 2 god. tražili su od mene potvrdu iz HZZMO - a da im dostavim kako bi utvrdili dali je postupak o utvrđivanju statusa HRVI-a u nastavnom procesu ili ne.Isto tako odmah su zatražili i od MOBMS-a na koju im je odgovorio pomoćnik tadašnje ministrice za branitelje, s obrazloženjem da se mirovina ima isplaćivati po važećem riješenju,dok se drugačije ne odluči te da će MOBMS-i o tome izvjestiti nadležni HZZMO-e.

Evo prošlo je sad nešto više od dvije god. i nitko me ništa više nije pitao o nikakvoj potvrdi, a mirovinu primam redovno po važečem riješenju.Evo nebrini se , ako sam pomogao sretan čovjek. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

¸Koliko sam razumio kroz odgovore, došao sam do zaključka da u biti HZMO uspoređuje onu potvrdu koju sam im ja dostavio od državne uprave sa onom koju traže od istoga ministarstva ???? Uspoređuje = provjerava ili utvrđuje istovjetnost potvrde sa 2 ili više mjesta izdavanja !

 

Ne radi se o nikakvoj usporedbi nego to više možete shvatiti kao "požurnicu" od strane HZMO prema MOMBS-u da se ubrza postupak donošenja rješenja....vi ste samo obaviješteni kao stranka u postupku...nema nikakve štete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Molim pomoć?Pravo na invalidsku mirovinu sam stekao u šestom mjesecu prošle godine.31.12.2009.godine mi je istekao drugostupanjski rvi,u drugom mjesecu ove godine mi je na plp potvrđen za stalno,rješenje sam dostavio u mirovinsko.Oni mi priznaju jedan koeficijent za izračun do 31.12.2009.a drugi umanjeni nakon toga bez obzira na dostavljeno rješenje.Pročitao sam da bi se to trebalo nastavno priznavati ili tu nema pravila,odnosno oni čekaju potvrdu dlp i rade novi izračun.Ima li tko sličnih iskustava,izračun mi je rađen kada mi je isteklo drugostupanjsko rvi.Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija