Jump to content

Neobjava postojanja parnice kojom se pobija odluka gl sku.


MASTER

Preporučene objave

Neobjava postojanja parnice kojom se pobija odluka glavne skupštine- pobijanje pravne radnje, povrat u prethodno stanje i ponavljanje postupka

 

Tužitelj je vodio parnicu protiv društva kojom traži utvrđenje ništavom odnosno pobojnom odluke o glavne skupštine. Tuženo društvo nije objavilo činjenicu da je parnica pokrenuta. Društvo je javno dioničko društvo i tu činjenicu osim u Narodnim novinama nije objavilo niti na Zagrebačkoj burzi

 

Ukratko bilo je riječ o skupštini društva koju je sazvala osoba koja više nije bila član uprave- istek madata, a na skupštini nisu bili pristuni svi dioničari.

 

Ukratko I stupanjski sud nije našao da je da ta povreda bitna radi proglašenja ništavosti već da bi bila pobojna, ali svejedno odbija tužitelja sa tužbenim zahtjevom.

 

Tužitelj izjavljuje žalbu. Međutim nakon proteka vremena obzurom tužitelj i društvo imaju i druge sporne međusobna potraživanja, isti zaključuju nagodbu, na način da Tužitelj povlači žalbu a dobiva zauzvrat novac!

 

Međutim prije nego je II stupanjski sud odlučio o utvrđenju da je žalba povučena, drugi dioničar istoga društva daje izjavu o mješanju u postupak, traži priznanje stranke u postupku jedinstvenog supraničara sutužitelja, izjavljuje žablu, prijedlog za povrat u prethodno stanje i prijedlog za ponavljanje postupka.

 

Međutim prije nego II stupanjski sud donosi rješenje o povlačenju žalbe, odbija sudjelovanje drugog dioničara kao umješača, na što ovaj izjavljuje žalbu, a njegovu izjavu o stupanju umješača, prijedlog za povrat u prethodno stanje i ponavljanje postupka ne dostavlja II stupanjskom sudu.

 

II stupanjski sud donosi odluku da je žalba povučena, a I stupanjski sud izdaje potvrdu o pravomoćnosti I stupanjske presude

 

Da li osim gore navedenih radnji moguće podnijeti tužbu radi pobijanja pravnih radnji Tužitelja – povlačenje žalbe na I stupanjsku presudu, bez obzira na izjavljene prijedloge za povrat u prethodno stanje i prijedlog za ponavljanjem postupka

 

Svaka ideja dobro došla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija