Jump to content

Kako i da li pokrenuti razvod i koja su moja prava???


smit

Preporučene objave

Živimo zajedno 18 god., od toga u braku 16 god. Imamo kćer 14 i sina 7 g. stare.Živimo u malom istarskom gradiću u jednom dijelu kuće njegovih roditelja. Nakon nekoliko od moje strane oproštenih muževih preljuba, ponovilo se isto.Jedan s posljedicom spolne bolesti,a za drugi je saznala kćer(na žalost) prije par mjeseci.Za taj drugi on govori da je bio "platonski"(počeo je prije 4 g.). U svakom slučaju ja više ne želim ostati u zajedništvu s tim čovjekom.

Rođena sam i živjela u Zagrebu dok nisam njega upoznala.Sad se želim tamo vratiti,odn. preseliti s djecom jer tamo mi je cijela obitelj i prijatelji. Tu sad nastaje problem jer ja tražim oboje djece i makar financiranje kupovine pola stana. On želi sina,pošto je kćer jasno rekla i njemu i meni da ne želi živjeti s njim(nije da ga mrzi).Ja ne želim razdvajati djecu jer sam se sposobna sama brinuti o njima. Trebat ću prije završetka škole naći i posao u Zagrebu i stan,ali bojim se da mi on može sve zakomplicirati...već komplicira.Postoji mogučnost noćnog rada u kazinu(to bi mi bilo dobro za početak dok ne stanem financijski na noge),ali i tu komplicira.Da skratim:da li mi može na temelju gore navedenih činjenica oduzeti djecu i da li nam mora financirati makar dio kupovine stana,pošto sam ovdje i ja ulagala?Da li mi je pametno podnijeti razvod s obzirom na to da sam trenutno nezaposlena?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ulaganja možete potraživati od onog čija nekretnina jest, a to nije vaš muž. Uz dokaze da jeste, naravno... Obzirom da bi to, po svoj prilici, trajalo dulje od razvoda braka, teško da bi vam pomoglo riješiti stambeni problem koji imate, osim u okviru nekog sporazuma koji ćete realizirati paralelno s razvodom braka. Koliko je to izvjesno znate najbolje vi...

Sud nema običaj razdvajati braću i sestre prema željama roditelja, već samo ako je to u interesu djece (rijetkost).

Da bi vam djeca bila povjerena na zajednički život, morate im prvo osigurati optimalne stambene okolnosti. Hoćete li to uraditi unajmljivanjem, vlasništvom ili kod obitelji koja ima višak prostora za vas i vašu djecu, nije od presudnog značaja.

Pripremite se i na pitanja kako ste mislili organizirati život s djecom uz redovita noćna izbivanja, te vrijeme koje ćete trebati za dnevni odmor vi da biste mogli funkcionirati kod kuće i na poslu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači sve je stvar dogovora? Ali nekako imam osjećaj da se ja s njim neću moći dogovoriti, stoga Vas i pitam što mi je pametno napraviti...da li da zajedno odemo kod nekog savjetnika ili odvjetnika ili imam veća prava ako se razvodimo? Da li nam on po bilo kakvom zakonu mora osigurati neki smještaj, jer nije da baš imam kod koga od obitelji "višak prostora"!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija