Jump to content

definiranje stvari u ugovoru o doživotnom


martinus2

Preporučene objave

Postovani,

 

Prvo da se ispricam ako sam trebao ovo staviti na obavezno pravo ili stvarno pravo jer ovi ugovori od 2006 nisu pod NP nego pod ZOO no tu vidim puno upita u tom smjeru.

Dakle, ovih dana sam sam svoj majstor u izradi ugovora o dozivotnom uzdrzavanju izmedju mene i mog oca pa mi treba pomoc oko nekoliko detalja.(vlasnik 1/1, tereta nema)

 

Definicija kuce u ugovoru bi otprilike bila:

"nekretnina upisana u KO Zagreb, brZKU 1234, kč 567/8 kuca i dvoriste, ulica Lipa br. 10 ukupne povrsine 480 m2"(to cu vec ispolirat)

 

1.Posto je u dvoristu i garaza sa gradjevinskom dozvolom od 36 m2 koja nije navedena u izvadku, trebam li je navoditi u ugovoru ili je ona dio nekretnine posto je trajno povezana i mogu je izostaviti?

2. Namjestaj i sve stvari u kuci i garazi osim automobila-kako se definiraju? Ili se podrazumjevaju same po sebi da su dio glavne stvari(nekretnine)tj pokretni pripadak kuce?

3. Devizni racun i stedna knjizica? jel dovoljno navesti Banke i brojeve istih? To je pokretnina ili ne?

4. Dionice sam nasel tu na forumu kak se navode(10 dionica izdavatelja XYZQ d.d., br.dionicke knjige 01234 u nominalnoj vrijednosti od 123kn?)

5. Grobno mjesto na lokalnom groblju kako definirati?

Groblje Qwertz, Polje IV, grobno mjesto 17/2 ?

6. Auto je u vasoj spranci:osobni automobil marke: AUDI, tip A8, model 2.8, boja vozila crna metalik, broj šasije WWWZZZ5689MK, godina proizvodnje 2003.

 

Znaci sve to navesti kao u vasoj spranci i sljedecom tockom mi to sve otac prenosi u vlasnistvo(s tim da je stjecanje odgođeno do trenutka smrti Primatelja uzdržavanja.)?

 

Treba li u ugovor stavljati tocku gdje otac zadrzava pravo koristenja nekretnine do kraja zivota posto radi prirode ugovora to ionako ostaje njegovo do trenutka smrti i vec stanuje na toj adresi?

 

Unaprijed zahvalan na pomoci

Martinus2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

martinus2 je napisao:

5. Grobno mjesto na lokalnom groblju kako definirati?

Groblje Qwertz, Polje IV, grobno mjesto 17/2 ?

 

upravo sam procital da nema vlasnistva nad grobnim mjestom nego samo pravo koristenja. da li je moj otac vlasnik prava koristenja grobnog mjesta pa se kao takvo jednako kao i ostalo navede ili se mora posebni clanak raditi u smislu da stjecem pravo na koristenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija