Jump to content

Stipendija i potpora


marsejooo

Preporučene objave

Poštovani, neznam jesam li pogodio podforum gdje ću postaviti pitanje pa se zato unaprijed pozivam na svoje nikakvo znanje kad je u pitanju zakon, pravo i sve vezano uz to.

 

Naime ja sam student na FESB-u i prijavio sam se na natjecaj za dvije stipendije za osobito uspješne studente. I na oba natjecaja sam dobio, konkretno riječ je o NZPUSS i mojoj stipendiji moje opcine. Po nekom vec svima poznatom pravilu, svaki student može primati maksimalno jednu stipendiju pa bi se ja sad trebao odlucit samo za jednu.

 

Medutim mene neki kolege uvjeravaju kako zakonski gledano imam pravo na obe, zato jer ova od NZPUSS spada u stipendije a od moje opcine u financijske potpore i nije zapisana u registar stipendija. Pravi razlog je koliko sam ja razumio dosta lose ili nepotpuno formuliran zakon.

 

Uglavom ti isti kolege tu stvar vec jako dugo sasvim uspjesno prakticiraju pa mene zanima mogu li i ja.

 

Meni se to malo cini i nefer, ali i nema nekog smisla vracati stipendije (u koliko ne kršim zakon) jer se one nece udijeliti drugim studentima koji su prvi izvan rang liste dobitnika vec ide nazad u opcinu ili drzavu.

 

Pošto zaista neznam više koga da pitam jer svatko mi govori drukcije, odlucio sam se pitati i na ovom forumu i nadam se da će me netko uputiti.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija