Jump to content

Naknada za bolovanje u slučaju komplikacija u trudnoći


Opica

Preporučene objave

Poštovani,

možete li mi molim Vas napisati kojih 6 mjeseci ulazi u prosjek za racunanje naknade za bolovanje u slucaju komplikacija u trudnoci. Naime, prije par dana mi je istekao otkazni rok, bila sam zaposlena neprekidno 5 god, pa me zanima ako se ne uspijem odmah zaposliti vec kroz nekih 2 mj. tj ako u radnoj knizici budem imala pauzu od ta dva mjeseca, te kad se zaposlim odmah zatrudnim i nedaj bože moram ici na komplikacije, mogu li uopće i na koji nacin se tu racuna visina naknade, te kako se racuna visina porodiljne naknade u istom tom slucaju? Koji mjeseci se gledaju, da li i ovi od prijasnjeg poslodavca ili ne posto je doslo do prekida radnog odnosa?

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ovaj komentar zaista nije bio potreban.

Planiram zatrudniti vec neko vrijeme, samo sto sam sad jos i otkaz dobila. Moci cu se zaposliti tek za 2 mjeseca i to na specificnom poslu koji trudnice nebi smjele obavljati. Zanimalo me kako to s naknadama ide, pa da vidim da li mi je mozda bolje da se sama prijavim na minimalac ta dva mjeseca pa da nemam prestanak u radnom odnosu ili je svejedno.

Sve sam saznala, hvala na trudu, pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad krenete na porodiljni dopust možete tražiti korekciju osnovice za obračun, jer se uzima povoljnije razdoblje za trudnicu.

 

Znači ulazi 6 mjeseci prije, pa i mjeseci kad niste primali plaću. Bitno je da imate staž osiguranja, odnosno da niste na minimalnoj naknadi.

 

Drago mi je što mogu pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tedi, neće biti moguća nikakva korekcija osnovice, ni u ovom slučaju ni u bilo kojim drugim slučajevima.

 

A kaj se tiče nekavih "nepotrebnih" komentara postavljačice posta moram zaista reći da je tvoja namjera i planiranje zaista plemenito i logično, no ostajem kod ovog da se možeš javiti kada situacija bude barem izgledna.

 

Tada ću se potruditi da dobiješ pouzdanu informaciju kako o visini tako i o vrsti prava koje možeš koristiti, ovako možemo samo gađati i doći do toga da sama sebe dovedeš u zabludu (recimo na način da ćeš moći "korigirati osnovicu").

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tedi, osnovica je utvrđena u onom trenutku kada je žena stupila na komplikacije i više se ne može mijenjati i tako utvrđena osnovica koristi se i za isplatu rodiljne naknade.

 

Jedino što je limitiran iznos za isplatu nadoknade plaće za vrjeme bolovanja i drugi uvjeti predhodnog staža osiguranja (12-18, kasnije samo 12), a za vrijeme rodiljnog dopusta nije, no i u tom se slučaju primjenjuje ova već ranije utvrđena osnovica......

 

Ajde daj me molim te pogodi nečim ukoliko sam nešto krivo napisao.....odnosno daj mi slučaj kada se osnovica korigira, mijenja ukoliko je žena stupila na komplikacije i kasnije nastavno na rodiljnu naknadu, osim naniže primjenom čl 84. Pravilnika, no to je neka druga priča.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija