Jump to content

Plaćeni dopust u državnoj službi za polaganje ispita


Mao

Preporučene objave

Molim ako netko zna što se smatra ispitom prema čl. 33.Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike iz 2008.g.? Na poslijediplomskom studiju na koji me nije poslao poslodavac polažem ispit koji se polaže u četiri dijela odnosno usmena ispita, imam li pravo na plaćeni dopust za svaki dio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispitom se smatra državni tj stručni ispit čije polaganje je uvjet dobivanja stalnog radnog mjesta, znači odnosi se na pripravnike. Što se tiče vašeg postdiplomskog ispita, napišite pismenu zamolbu da vas puste s posla, kako će oni to rangirati - kao plaćeni ili neplaćeni dopust, ne znam. Što vam piše u kolektivnom? Po zor radnik ima pravo na 5 dana neplaćenog dopusta u privatne svrhe i i do 7 dana za smrtni slučaj, vjenčanje, selidba... plaćenog dopusta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citat:

 

"Članak 33.

 

(1) Službenik i namještenik za vrijeme stručnog ili općeg školovanja, osposobljavanja ili usavršavanja na koje je upućen od strane čelnika državnog tijela, ima pravo na plaćeni dopust u sljedećim slučajevima:

– za svaki ispit po predmetu 2 dana i

– za završni rad 5 dana.

(2) Službenik i namještenik, za vrijeme stručnog ili općeg školovanja, osposobljavanja ili usavršavanja za vlastite potrebe, ima pravo na plaćeni dopust u sljedećim slučajevima:

– za svaki ispit po predmetu 1 dan i

– za završni rad 2 dana."

 

Naglašavam: "za svaki ispit po predmetu 1 dan"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti to piše, nemaš frke, pisanom zamolbom zatraži ostvarenje svog prava, napomeni da se ispit polaže u 4 dijela te zatraži da se očituju hoće li dati plaćeni dopust. Moj prijatelj u sličnoj situaciji nije dobio pa je uzeo godišnji za ostatak ispita (radi u hzmo) dok prijateljica je dobila sve plaćeno za sve moguće ispite, seminare i završni ispit (radila u morhu)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija