Jump to content

zakonska zabrana utakmice sa poslodavcem


Shriluke

Preporučene objave

Pozdrav, trebao bih pomoc u tumacenju ove zabrane

 

Radnik ne smije bez odobrenja poslodavca, za svoj ili tuđi račun, sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac (zakonska zabrana utakmice).

 

Moja situacija je sljedeća, pa me zanima dali time kršim ovaj zakon. Počinjem raditi u jednoj većoj informatičkoj tvrtci, a bivši poslodavac bi htio da mu nastavim održavati sustave koje sam razvijao dok sam radio za njega. Obje tvrtke se bave razvojem softvera, ali potpuno drugačijim sustavima, i vjerovatnost da budu konkurencija jedna drugoj ne postoji. Ja bih otvorio obrt preko kojega bih svoje usluge fakturirao svom bivšem poslodavcu. Pošto sam tek došao u tvrtku, ne bih htio odmah poceti traziti specijalne zahtjeve, pogotovo u ova recesijska vremena :).

 

Što bi mi bilo najpametnije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko otvarate obrt za izdavanje softvera,računalno programiranje ili sličnu djelatnost u vezi s informacijskom tehnologijom i računalima a Vaš novi poslodavac ima u svom poslovanju iste djelatnosti, svakako ste u tržišnoj utakmici.

Da ne biste imali problema dovoljno je da objasnite poslodavcu da imate obrt (ili namjeravate otvoriti),da pojasnite čime se bavite te tko su Vam potencijalni kupci (pogotovo da to nisu i poslodavčevi kupci),te tražite pismenu izjavu poslodavca da je suglasan da se bavite djelatnošću koju i on ima registriranu.Na taj način nećete biti u nezakonitoj tržišnoj utakmici a bivšem poslodavcu možete fakturirati svoje usluge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija