Jump to content

Firma se gasi a ja na porodiljnom


zg_antonia

Preporučene objave

Sa 1.1. firma u kojoj trenutno radim prestaje postojati i svi radnici dobivaju otkaz. Ja sam na redovnom roditeljskom do 12.1. a mogu ga produziti za jos 2 mjeseca jer mi je suprug koristio 3 mjeseca. Zanima me sto se dogadja s mojom radnom knjizicom i da li se meni uopce moze uruciti otkaz dok sam na porodiljnom???Zar mi radna knjizica treba stajati kod kuce do povratka s rodiljnog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače, za vrijeme porodiljskog ili bolovanja ne teče otkazni rok, ali kod vas je drukčija situacija- firma se gasi i svi zaposlenici dobivaju poslovno uvjetovan otkaz. Znači, dobit ćete odjavu i svoju radnu knjižicu, odmah se prijavite na zavod za zapošljavanje i hzzo- iako vam ova zdravstvena knjižica vrijedi još 1 mjesec nakon prestanka osnove osiguranja. Ako vam suprug nema primanja ili ona nisu velika mislim da se možete javiti i u CsZs kao nezaposlena majka- tj mislim da to i za vas vrijedi jer vrijedi nezaposlene trudnice koje uz to nemaju ni zdravstveno osiguranje. Uglavnom, dobivat ćete porodiljsku naknadu koju i primate skroz do prestanka iste, te nakon toga imate pravo na naknadu s zavoda za zapošljavanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija