Jump to content

odvjetnik


irema

Preporučene objave

Moju kćer od 12 god. je udario vozač na zebri i bilo joj je je zeleno svjetlo na semaforu,imala je teške tjelesne ozljede(5 mj. u krevetu,nepokretna),angažirala sam odvjetnika s kojim nisam zadovoljna jer je već triput spustio odštetni zahtjev,ne uvažavajući moje prijedloge i nijednom me nije obavijestio o tome. Samohrana sam majka i za nju se brinula moja mama koja ne živi s nama,jer sam ja morala raditi i nisam u mogućnosti uzeti bolovanje.Želim promijeniti odvjetnika,zanima me koja je procedura i da li sam mu dužna,a ustvari nije ništa napravio? Hvala vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nađeš drugog odvjetnika da te zastupa .

sa odvetnikom zaključi ugovor o zastupanju (10%-20% od ostvarenog tužbenog zahtjeva).

novi odvjetnik će od bivšeg tražiti kompletnu dokumentaciju i dostavit otkaz punomoći koji moraš potpisati.

 

odvjetniku koji vrši zastupanje bez ugovora (samo potpisana punomoć)moraš platiti prema odvetničkoj tarifi i za što ti odvjetnik mora dati spocifikaciju troškova.

bez obzira na uspjeh.

probaj sa upozorenjem odvjetniku da si tinjegov nalogodavac i da hočeš da budeš upoznata sa postupkom.

svaki zahtjev prema odvjetniku uputi pismeno ,preporučeno i sa povratnicom.

usmeni i telefonski upiti nemajutrag.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ufff, grube su to optuzbe da su odvjetnici, a pogotovo sudski vjestaci na necijoj platnoj listi. Odvjetnika ste birali sami, pretpostavljam prema nekoj preporuci. To sto odvjetnik spusta visinu odstete moze biti i razlog sto vjeruje da ce tako sud i presuditi ili se mozda pritivna strana nece protiviti visini trazenog iznosa. Vjerujem da vam je svaki novcani iznos nedovoljan kada pogledate boli i patnje vlastitog djeteta no zakon je tu definirao kolike su stete obzirom na razne faktore.

Prije nego promijenite odvjetnika mozda da odete drugome i da se samo posavjetujete kolika bi njegova procjena bila da se moze potrazivati.

 

Sto se tice sudskih vjestaka na tzv platnim listama tu bi jos trebali vise paziti na takve optuzbe. Sudski vjestak ima obvezu svoj strucni nalaz braniti, dakle, ako se pokaze da je npr sudski vjestak za promet vjestacio i dobio jedan podatak koji "ne drzi vodu", takvog vjestaka se moze (i to se radi) pozvati da brani svoje vjestacenje pred sudom. Ne uspije li ga obraniti...lose mu se pise. Cisto obavijesti radi, teske nesrece paralelno vjestaci i po nekoliko nezavisnih sudskih vjestaka i gleda se da svacije brojke budu sto slicnije...

 

U vasem slucaju sumnjam da su se urotili protiv vas. Razlozi za takovo postupanje vaseg odvjetnika su ili zato jer je odvjetnik strucan i dobro procjenjuje situaciju pa vas tradzbeni zahtjev korigira ili je nestrucan pa se gubi u cijeloj prici...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija