Jump to content

zabrinuta mama!


Ifka32

Preporučene objave

poštovani!naime 16.12.2009 godine mojeg je sina pokupio osobni automobil kad je dolazio iz škole.zadobio je 5 fraktura lijeve strane lica i potres mozga!sada je dobro s obzirom na okolnosti.bili smo na razgovoru u policijskoj postaji te smo čuli da će se vozača teretiti za kazneno dijelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda!moram napomenuti da se iz dječje zafrkancije pretvorila tragedija jer je moj sin navodno bježao od drugh da ga ne izgrudaju te zastao na suprotnom traku.ima 12 godina i uvjeren je da je on kriv jer se ne sječa pola stvari.da skratim kakav je daljnji proces jer mi još uvijek nemamo zapisnik o uviđaju.dali se njegove ozljede klasificiraju kao teške i što nam je dalje ćiniti.unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

angažirajte odvjetnika radi odštetnog zahtjeva prema osiguravateljskoj kući vozača.

djete snosi dio krivice zbog izlaska na cestu i zadržavanja(ali on je samo zaigrano djete)

ali veči dio krivice snosi vozač koji je trebao osobito pažljivo voziti u blizini škole a trebao je i predvidjeti mogučnost takvog događaja i na vrijeme reagirati.

trebao je i prilagoditi brzinu uvjetima na cesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor na pitanje da li se ozlijede kvalificiraju kao teške tjelesne mora dati sudskomedicinski vještak. ukoliko se radi o teškim to protiv vozača će biti pokrenut kazneni postupak zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće- čl. 272. KZ-a. ponašanje vašeg sina će kazneni sud procjenjivati kao doprinos oštećenika koji doduše ne utječe na kaznenu odgovornost vozača (ukoliko se dokaže da je nalet na vašeg sina mogao izbjeći- što će utvrditi prometni vještak) već se uzima kod odmjeravanja kazne, dok je ta činjenica od velike važnosti ukoliko dođe do postupka naknade štete u parnici jer će o tome ovisiti visina naknade.

u vašem postu nedostaju vrlo važni podaci za ocjenu koji blanket zakona o sigurnosti prometa na cestama je povrjedio vozač- da li se radilo o djelu ceste gdje je brzina ograničena prometnim znakom, na koliko je ograničena, da li na tom djelu ceste postoje znakovi koji upozoravaju vozače da je u blizini škola, da li je vozač bio u alkoholiziranom stanju i sl....

o kaznenoj odgovornosti vozača će odlučivati sud ukoliko dođe do kaznenog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija