Jump to content

Javnobilježnička pristojba i porez na promet nekretnina


suzickazg

Preporučene objave

1. Ostavinskom raspravom podijeljene su nekretnine na idealne djelove 1/3 u svim nekretninama(koje su također u idelanim djelovima od 1/4). Javna bilježnca je izračunala troška u iznosu 1.800,00 kn. Jedan od ukupno 3 nasljednika živi već desetljećima u Kanadi i gubi mu se svaki trag, postavljen mu je skrbnik, no logično je da će on djelovati njemu u korist i prihvatiti nasljedstvo.

Zanima me, temeljem čega je izračunata vrijednost od 1.800,00 kn i može li se ikako osloboditi plaćanja iste, sudjeluje li Centar za socijalnu skrb u ponošenju tog troška, odnosno, sudjeluju li svi nasljednici ravnopravno, te postoji li mogućnost oslobođenja ako se pribavi potvrda o imovnom stanju kod Porezne?

Pokojnu su nasljedili braća i sestre, jer nije imala muža, niti djece, a nasljeđuju se samo nekretnine, na način da je svakom pripala 1/12 u navedenim nekretninama.

 

2. Kako se plaća porez na promet nekretnina te kada, koja je osnovica, i koja je stopa poreza, i razlikuje li se ista ovisno jeli riječ o šumi, livadi, odnosno drugoj katastarskoj kulturi?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija