Jump to content

put


paka

Preporučene objave

Poštovani,

posjedujem obiteljsku kuću-dvojni objekt(nasljeđen od pokojnog oca),koja je sagrađena u Dalmaciji(blizina Šibenika)prije 15.02.1968.Papiri od kuće i zemlje nisu sređeni(nema građevinsku dozvolu,ali smo upisani kao vlasnici).

Od glavne ceste do moje kuće se dolazi manjim putem širine 3 metra,koji koristimo preko 40 godina,dužine 50-tak metara,a koristi ga vlasnik druge polovice kuće,vlasnik kuće koja je isto davno sagrađena a nalazi se uz put i moja malenkost(put je uredno plaćen).Na prvu polovicu puta se uknjižio susjed koji je uz put(pošto je i platio taj dio puta,koji vodi do njegove kuće,a od njega do mene smo platili susjed-vl.drugog dijela dvojnog objekta i ja),a na drugu polovicu vlasnik druge polovice dvojne kuće i ja.

Parcelu do moje,(na kojoj je bio jedan mali drveni objekt)prije dvije godine je kupio xy čovjek,napravio ogromnu kuću,30 CENTIMETARA od moje međe,a površinom je 4-5 puta veća od tada postojećeg temelja prijašnjeg objekta,koji je također uz isti put.

Kako se u ono vrijeme prodavala zemlja od jedne točke do druge,a ne po česticama(nije bio mjernik!),on (xy) se uknjižio na tu česticu i tvrdi da mu fali kvadrata,te preko suda traži brisanje vlasništva sa prvog dijela puta(od susjeda)i traži da se on uknjiži na taj dio puta.

Zanima me,kako da s obzirom na sve,osiguram nesmetan prolaz mojoj obitelji sada,a i u budučnosti(mojim sinovima),jer xy ako se uknjiži,jednog dana može zabraniti prolaz preko tog puta,a onda moja obitelj može jedino helikopterom do kuće?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija