Jump to content

Nepriznavanja dokaza na kaznenom sudu


Mihac

Preporučene objave

Ovako da počnem ukratko. Bila je nekoliko rasprava u kojima je vidljivo po iskazima svjedoka da svaki od njih daje kontradiktornu izjavu i nijedan od njih nema nikakav konkretan dokaz, bilo papirnati ili neki drugi, no u postupku se dostavlja čisto legalno snimljeni materijal kao u bankama, poštama, benzinskim i ostalim institucijama kada se nekoga želi okriviti, no u slučaju dokazivanja nekrivnje, odnosno nevinosti sutkinja odbija primiti hard disk s video i audio zapisom koji je sasvim legalno licenciran i usput je istaknutio i izjašnjeno usmeno upozorenje da se svi posjeti i razgovori snimaju, a tu je svoju odluku temeljila na čl.322. st.4. ZKP-a .

Sad ja lijepo listam svugdje po narodnim novinama i taj članak vidim, ali u drugom obliku.

Može li mi netko objasniti o čemu se tu radi, pošto je vidljivo iz svih parnica ( 7 ukupno) da nijednom nije bio nitko prisutan iz ODO, ali nitko niti ne prihvaća bilo kakve dokaze o nekrivnji, ali se prihvaćaju lažni i kontradiktorni iskazi, na kojima se temelji presuda i to bez prava žalbe.

Ako to nije pristranost, onda pojma nemam što je?

Hvala na odgovoru ako ga dobijem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste baš detaljno opisali slučaj, primjerice koje kazneno djelo vam se stavlja na teret i o kakvoj se snimci radi.Privatne snimke nisu automatski nezakonit dokaz, svoju odluku o tome sud mora dobro obrazložiti. Spominjete da na odluku o odbijanju dokaza niste dobili pravo žalbe, što vjerojatno znači da je sudac vaš dokazni prijedlog odbio rješenjem na samoj raspravi i odlučio odmah nastaviti s raspravom, u kom slučaju nije dužan izraditi pisano rješenje na koje bi ste imali pravo žalbe. Međutim, u tom slučaju okrivljenik se na takvu odluku može žaliti u sklopu žalbe na presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tereti me se za navodno djelo prijetnje putem telefona.

Kao pretplatnik sam imao ispise poziva u kojima je vidljivo da u trajanju os 0.1 minute nisam mogao nazvati nikoga pošto je linija bila u kvaru, zatim sam e-mailom komunicirao s tom tvrtkom, a usput ih prijavio inspektoratu i to sve na kulturan način, no neka je djelatnica ( studentica) pročitala neki tekst na internetu s naslovom nije to Amerika i umislila si u glavi da sam to ja.

Međutim na sudu sam priložio svoj ispis poziva koji negira da je s moje telefonske linije uopće zvan njihov korisnički centar, a oni su rekli da također imaju ispise poziva pa sam ih tražio da to dostave i dokažu, a sutkinja nije prihvatila njihov ispis poziva i on nikada nije dostavljen, jer da su ga dostavili automatski bi krivnja sa mene bila skinuta.

Nadalje su svi iskazi njihovih svjedoka kontradiktorni i ispada da su se navodne prijetnje događale 2 mjeseca, ali nitko nije zvao policiju što je također zanimljivo, pa zatim se ne zna kada je ta navodna prijetnja bila, nego samo se navodi tijekom svibnja i lipnja, što se vrlo lako može pobiti da su naveli makar ijedan datum ili vrijeme, a i moj telefonski ispis poziva to dokazuje.

Sutkinja je sve te dokaze odbila, a onda sam kako imam sasvim legalan video nadzor u svom objektu koji snima i video i audio u vrhunskoj rezoluciji , sudu dostavio HDD da preslušaju i pregledaju da li sam ja to stvarno nekome pretio ili sam samo jednom nazvao i zamolio na kulturan način da mi je linija u kvaru, te da mi svako malo zablesira njigov router, a onda sam ostao do kraja bez linije i samo sam se mogao služiti internetom.

Po tome njihovom ispada da se onda ne mogu koristiti niti snimke na benzinskim postajama, bankama i drugdje jer je i to privatni snimak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da nadodam. Žalio sam se na presudu odmah ,te naveo na koje se razloge žalim, ali je žalba odbijena i gotovo e istovjetno i drugo pravomočno rješenje.

Sam početak prijave se temelji da je neka djelatnica neznajući o kome se radi primila neke prijetnje od nekoga, a onda je to rekla svom voditelju koji je pak njoj bez da zna o kome se radi ili da je ikada samnom razgovarao , rekao djelatnici da se radi o meni, što ne dokazuje s nijednim jedinim ispisom iako kao telekomunikacijski operateri imaju ispise poziva. Nadalje su izjavljivali da snimaju pretlatnike i da su dali snimku svojoj pravnici na temelju koje je ona podigla tužbu, no niti sudu niti meni ne dostavljaju tu snimku da se vidi o kome se u stvari tu radi.

Pa zatim dolazi druga svjedokinja koja kaže da je jednom samnom razgovarala prije 5-6 godina telefonski i da se sjeća moga glasa kada me je čula na sudu

Mislim da je to apsurd da se takvo svjedočenje i postupak bez dokaza može tretirati kao čisto normalno suđenje.

Ne znam da li itko postoji na svijetu da je razgovarao s nepoznatom osobom prije 5-6 godina na par minuta putem telefona i da nakon toliko komunikacija preko telefona s drugim osobama izdvoji nečiji glas i pohraniga u glavi, a onda ga prepozna na sudu .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto bi bila upitna snimka ako je privatan posjed i jasno je da po ustavu imam pravo na nepovredivost doma, a isto tako mi je i na ogradi napisano da je posjed pod audio i video nadzorom, a i na snimci sam upozorio da se svi razgovori snimaju?

Ne razumijem da ja ne mogu za dokaz po tom članku kojeg sam naveo, ali ga nigdje ne vidim u tom obliku u ZKP potrijebiti nešto što dokazuje moju nevinist, a protivnička strana može na lažnom iskazu dobiti vjerodostojnost beuz ijednog argumenta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija