Jump to content

prodaja voća i povrća u jedinici mjere- komad


leopard

Preporučene objave

Da li je legalno i u skldu sa zakonom da Mercator ali i ostali trgovački lanci prodaju robu na komad a koja je po svom sastavu voće ili povrće? Konkretno u trgovini prodaju zelenu salatu koja je stavljena u otvorene obične vrečice i to po komadu - znaći jedan vrečica košta 5,99 kuna - odnosno sve vrečice koštaju po komadu jedinično 5,99 kuna. Mislim da je nerealno jer sigurno nisu sve iste težine, a nije voće i povrće kao npr. olovke pa da se prodaju po komadu.

 

Zahvaljujem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, legalno je i u skladu sa Zakonom o označavanju svježeg voća i povrća, da se navedena roba prodaje komadno.Bitno je da pakirano voće i povrće sadržava čitke i uočljive sve propisane podatke te dodatno i podatak o neto masi, ali kada se radi o proizvodima koji se prodaju prema broju, ne navodi se neto masa ako broj komada može biti jasno vidljiv i prebrojiv izvana ili ako je broj naveden na etiketi.

Dakle, zakonom je dozvoljeno određivanje cijene po komadu jer se smatra da su takvi proizvodi (u ovom slučaju voće i povrće) cca približne težine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija