Jump to content

Presude


ladyM

Preporučene objave

ladyM je napisao:

Kolege,jeste primjetili razliku u debljini predmeta. Dok sam ja dobila spis od oko 70 str., 3 vještačenja, 10-tak svjedoka,..., kolega do mene je dobio spiščić od 10 tak listova-predaja u posjed.Zar ne bi sve pismene radnje trebale biti slične po težini? Zašto nam uopče daju takve obimne spise s kojima se i suci zacijelo muče?

 

Kolegice ladyM, jesi li ti bila na pisanom dijelu u prosincu, ili??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

ugovor o kupoprodaji stana iz 1999 između 2 firme, ovjeren od jb, ali čestice nisu bile identične u ugovoru i u zk pa ugovor nije bio podoban za upis u zk.Tužitelj nije imao original ugovora pa ga je tražio od tuženika zajedno s tabularnom, ali se ovaj oglušio pa je podnio tužbu na utvrđenje prava vlasništva. Tražio je i privremenu mjeru zabrane raspolaganja nekretninom. Kupoprodajna cijena plaćena je 1999. kompenzacijom, tužitelj je stupio u posjed 2002. kad je stan bio izgrađen, za sve postoje dokazi u spisu. Tuženik ništa od toga nije ni osporavao, ali je isticao nedostatak pravnog interesa kod tužitelja (čl. 187.), jer kao ovaj već ima ugovor na temelju kojeg je postao vlasnik (iako znamo da se vlasništvo nekretnine stječe tek upisom u zk). Uz to, poricao je da ga je vlasnik tražio original ugovora i tabularnu, iako je u spisu bio taj dopis i dostavnica. U spisu tužba, odgovor na tužbu, podnesci, račun, izjava o prijeboju, zapisnik o primopredaji, zk izvadak, ugovor naknadno pribavljen od javnog bilježnika, izvaci iz sudskog registra, dopis, dostavnica, ma sve. Još i spis iz 21. stoljeća!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija