Jump to content

godišnji odmor


Kote

Preporučene objave

Primjetila sam da zaposlodavac broji subote kao radne dane u vezi godišnjeg odmora. Ako je naše radno vrijeme pon-pet 9-17, dali ona ima ikakvu osnovu da broji subotu kao radni dan?

 

Uz to, ja imam 18 radnih dana godišnjeg odmora, a zaposlodavac tvrdi da kolegica, koja je već tamo 8 godina, također ima 18 radnih dana, i ako sam na nehotice vidjela izvještaj o godišnem odmoru gdje je pisalo da da kolegica ima 21 radni dan.

 

Zanimaju me bilo kakvih savjeti kako bi znala svoja prava kada dođe do rasprave s zaposodavcom. (Izuzev da tražim novi posao!) :smijeh:

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ti se godišnji povečava tako da se na svakih 5 god. staža dodava 1 dan godišnjeg odmora.

Dosad je bilo 18 dana minimalni godišnji odmor, a po novomu mislim da je 20 dana(nisam sigurna), tvoja kolegica bi za 8 godina staža trebala imat 19 radnih dana godišnjeg odmora.

Subote se nesmju računat u godišnji odmor ali nisam sto posto siguran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stari Zakon o radu navodi da "ukoliko je rad organiziran u manje od 6 radnih dana u tjednu, a kolektivnim ugovorm, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije drukčije određeno smatra se da je radno vrijeme raspoređeno na 6 radnih dana".

 

Novi ZR nema definiran taj problem , nego navodi da je godišnji odmor 4 tjedna, s tim da se kolektivnim ugovorom,pravilnikom o radu ili ugovorom o radu utvrđuje točan broj dana GO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija