Jump to content

Prostorni plan


pokemon

Preporučene objave

Poštovani, evo tek sam se registrirala na ovoj stranici jer mi treba jedna informacija. Nadam se da ćete razumjeti moj problem i da ću vam ga uspjeti objasniti. Pripremite se za poduže čitanje. :kavica:

Prije pet godina na obiteljskom zemljištu počela je gradnja kuće. Sve dozvole su pribavljene i počelo se s radom. No umjesto konobe počela su se raditi dva apartmana i to je prijavljeno inspekciji. Inspekcija je napisala kaznu koja je nakon nekog vremena i plaćena. Nakon toga općina je odlučila donijeti prostorni plan i time je stopirana gradnja. Načelnik općine već pet godina trubi da se strpimo i da će to biti ubrzo doneseno. Ali godine prolaze.... Ono što mene zanima je: Da li postoji mogućnost da po zakonu postoji nekakav maksimalan vremenski rok u kojem općina MORA donijeti taj plan? (npr. da plan neke općine treba biti donesen u roku od npr 6 godina, ne više od toga). :misli:

Da li se može nešto napraviti u ovoj situaciji? A da nije samo čekanje ........... :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proučite Zakon o prostornom uređenju i gradnji.

 

Npr. čl. 127.

 

(1) U svrhu izrade urbanističkog plana uređenja ili detaljnog plana uređenja, čija je obveza izrade propisana prostornim planom šireg područja, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave može odlukom o izradi na području obuhvata tog plana zabraniti izdavanje lokacijske dozvole i rješenja o uvjetima građenja za građenje novih i/ili rekonstrukciju postojećih građevina te rješenja o izvedenom stanju i potvrde izvedenog stanja do donošenja tog plana, ali ne duže od dvije godine od dana stupanja na snagu odluke.

(2) Zabrana iz stavka 1. ovoga članka može se produžiti za najviše godinu dana i nakon toga se više ne može propisati pet godina.

 

Dakle , bez obzira koliko traje izrada urbanističkog plana, na to se mogu pozivati max. tri godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija