osamica objavljeno: 25. siječanj 2010. objavljeno: 25. siječanj 2010. Dobila sam novo riješenje o mirovini (nakon ponovnog izračuna) prije 13 godina sam otišla u mirovinu sa činom vojnika,HZMO poslao MORH-u dopis da MORH pošalje potvrdu o činu,MORH je poslao sa činom vojnika,što nije točno,u svim potvrdama o pripadnosti postrojbi stoji mi da imam čin desetnik,sada nakon 13 godina MORH dostavlja potvrdu sa činom desetnik koju je trebao dostaviti još 1997.godine (napokon uz tolike muke i borbe oko istine),razlika mirovine je oko 20%.Sada mirovinski meni šalje novo riješenje sa činom desetnika,ali će mi isplatiti razliku za samo 6 mjeseci unatrag,jer kažu da to nije njihova greška,nego greška MORH-a koji je poslao krive podatke još 1997.godine.Kolegica (knjigovotkinja inače) mi je izračunala da mi je manje isplaćeno oko 498,000kn uvećano sa 15% god.kamate za 166 mjeseci!!Pa Vas molim ako netko zna,koga bi trebalo tužiti i kome za obeštećenje uzrokovano aljkavosti službi koje nam kroje sudbinu? Citiraj
bovu odgovoreno: 25. siječanj 2010. odgovoreno: 25. siječanj 2010. RH,MORH ,za naknadu štete ali prvo prijedlog za mirno rješenje spora prema nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. u mirovinskom traži da ti daju (na uvod ) podatak kad su zaprimilo potvrdu o činu od MORH-a. kao i potrebite podatke od ranijeg postupanja. angažiraj odvjetnika ali uz ugovor o zastupanju (10%-20% od ostvarenog tužbom ili nagodbom). Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.