Jump to content

razvrgnuce suvlasnistva


kristina21

Preporučene objave

Uknjizena sam u 1/2 nekretnine testamentom i nakon sprovodjenja ostavine iza pokojnog djeda moj otac mi je poklonio tu polovinu nekretnine. Knjizni sam vlasnik znaci u 1/2. Koristim donji dio te kuce. U vrt i gornji (bivsi) tavanski prostor mi ne daju uci iako mi sleduje po knjizenju.

Vlasnici u pola smo ja i moj pokojni stric. Djeca iza mog pokojnog strica iako je preminuo jos 2006. godine nisu sproveli ostavinu do danas. Kako da rijesim ovu zavrzlamu? Napominjem da su tavanski prostor porusili i sagradili jos jednu stambenu jednicu bez saglasnosti mojega oca i mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozovite familiju na ozbiljan razgovor o rješavanju problema.

Napomenite da imate uknjiženo vlasništvo polovine kuće, a oni neka dokazuju drugačije, tj., svoje ulaganje i (bespravnu?) nadogradnju.

Napomenite ida ćete , ako se spor ne riješi, prodati svoju polovinu kuće, a oni neka novom vlasniku dokazuju drugačije.

Za legalizaciju dogradnje potrebna je Vaša suglasnost.

 

Ukoliko to ne možete riješiti dogovorom, pokrenite spor za razdruživanje suvlasništva.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom i konkretnom odgovoru. Ja sam zbog nemogucnosti dogovora sa rodjacima upravo prodala tu nekretninu i zamislite sada su se protiv mene okrenuli kako rodjaci tako i kupac. Nista ne rjesavaju vec mene prozivaju za prevaru. U ugovoru o prodaji lijepo stoji da je kupac suglasan sa kupnjom susvojine i da ce sprovesti etaziranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan, moram Vam saopštiti da sa moje strane nije bilo nikakvih malverzacija. Kupac je znao da kupuje susvojinu, koju treba etazirati i to samo u dijelu vrta i kata koji je umesto tavana podignut. Već u predugovoru o prodaji kada je isplatio kaparu stoji u jednom clanku da kupuje nekretninu u vidjenom stanju što isključuje prigovor po bilo kojoj osnovi. Nakon svega, dobro uradjenog, nije mi jasno zašto ne pristupa etaziranju na koje ima isključivo pravo, već proziva mene u svojstvu prodavca.

Ja se pitam kako i sa kim bi sporazumno pokrenuo etaziranje kad je drugi suvlasnik - moj stric preminuo još 2005. godine, a ostavina nije sprovedena do danas (ima 4 djece). Povremeno koriste stričev dio i bespravnu nadogradnju jer niti jedno od njih ne stanuju u mjestu gdje se nalazi nekretnina.

Pozdrav! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

etažiranje može dogovoriti samo sa suvlasnikom nekretnine a pošto je on mrtav nemože biti etažiranja dok ne završi ostavinska rasprava i ne upišu se novi suvlasnici nekretnine.

 

rođaci koji nisu suvlasnici nekretnine dok ne završi ostavinska rasprava nemogu prema tebi imati nikakva potraživanja.

sadašnji suvlasnik je suvlasnik i tavana koji tvoji rođaci uređuju bez građevinske dozvole prema tome sadašnji suvlasnik može prijaviti građevinskoj inspekciji bespravnu gradnju i tražiti povrat nekretnine u prvobitno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija