Jump to content

dali mogu produžit porodiljni il otvorit bolovanje


mamamarta

Preporučene objave

mamamarta je napisao:

Dobra večer...imam pitanje...na porodiljnom sam...u radnom odnosu...u 4 mjesecu bi trebala počet raditi..a trebam krenit u terapiju(imam hepatitis)...i mala mi ide na fizikalnu terapiju...pa me zanima dali postoji mogućnost produžetka...i kako...unaprijed hvala.. :kavica:

 

Mamamarta

o tome sigurno odlučuju liječnici. Vaš obiteljski, na temelju nalaza specijalista. Dakle bolovnje ne "otvarate" Vi,nego oni. Obiteljski liječnik uz suglasnost liječnika sa zavoda (kontrolora). :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga!

 

naravno da imate pravo na produžetak rodiljnog dopusta,ako vam dijete ima zdravstvenih problema. I, ne samo to, nego imate pravo za cijelo to vrijeme dobivati i novčanu naknadu od 800 i nešto sitno kuna.

 

Isti slučaj ima i moja kćer. Ona je trebala sa rodiljnog dopusta (nakon godine dana) početi raditi u 10/2009. No, kako joj kćerkica imala problema sa puzanjem, te je morala sa njome ići na Goljak (vježbe), liječnica joj je produžila rodiljni dopust na 6 mjeseci.

Ići će raditi početkom 4. mj. 2010. g. I, za cijelo to vrijeme dobiva od HZZO-a novčanu naknadu.

 

To mnogi ne znaju, nažalost!

 

Puno sreće i javite dali ste uspjeli srediti isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to mi je rekla i fizijaterapeutkinja...kome se trebam javit,svom doktoru il otić u hzzo...i ja bi trebala 6.4.2010 počet radit..al idemo još na vježbice s malenom...al me isto zanima..dal bi mogla dobit bolovanje na osnovu terapije..trebam počet u 3mj.primat..dal itko bio u takvoj situaciji...neki vele da mogu,a neki da ne...pa me interesira...jel sam čula da je ta terapija slična kemoterapiji...unaprijed hvala...i još jednom hvala elena02 :palac: =*

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imaš pravo na dopust za njegu djeteta.

prije je to rješavala socijalna služba, a sada HZZO.

trebaš nalaze fizijatra, neuropedijatra i preporuku pedijatra, ili možda nekih drugih specijalista, ovisi o potrebama i zdrastvenom problemu djeteta.

poslat ću ti link na pp sa jednog foruma koji je meni pomogao da ostvarim svoja prava i tamo će ti cure pomoć, samo pitaj šta te zanima.

lijep pozdrav i tipkamo se! :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija