Jump to content

facebook dokaz na sudu


banab

Preporučene objave

Predlažem da prvo osigurate dokaze.

 

Dakle putem nekog od screen capture programa i putem video snimanja snimite profil, ulazak u profil te osobe i uzimanje dokaza.

 

Onda kada imate sve kod sebe, fino s tim kod odvjetnika.

 

Samo da napomenem, da ako ste nešto radili sramno u javnosti,pa su Vas slikali, teško da ćete nekog moći tužiti za uvredu jer ste svojim manifestacijama u javnosti pristali na to da javnost ima uvida u Vašu privatnost.

 

Drugim riječima pristali ste na to da Vas se snimi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Kako se od moje prve objave nakupilo još dosta uvreda od iste osobe, a ja čekam sa prijavom krajnji rok najviše radi troškova postupka, jer protiv iste vodim kazneni postupak radi tjelesnih ozljeda koje mi je nanjela, jučer je na profilu iste osvanula poveznica sa satelitskom gooogle kartom na kojoj je označena moja kuća a ispod piše komentar: TU ŽIVI TAJ I TAJ, KO GA HOĆE MAKNUT DA ZNA, DVIJE KUĆE OD........", zanima me savjet dali da sa ovim odem na policiju, dal bi oni ovo shvatili ozbiljno ili bi ismijali, Ja ovo shvaćam jako ozbiljno, pogotovo što u kuči žive moji roditelji i maloljetna braća. Dali bi policija postupila po mojoj prijavi i dali bi postupak policije utjecao na moju kasniju kaznenu prijavu.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nitko mi nije odgovorio i zato zahvaljujem.sad ću si lijepo sam odgovoriti. Bio sam danas na policiji, najprije su rekli da se i nemože to baš shvatiti prijetnjom jer nisam ja naveden imenom i prezimenom. Rekao sam im da je na karti označena moja kuća, i da ja ne znam što je prije i kasnije dogovarano putem facebooka, Rekli su da oni ne mogu u polic. stanici pregladavati snimljene sadržaje radi virusa jer im je sve umrežano. To baš i nisam povjerovao, kakva je to postaja koja nema neko računalo na kojem može pregledavati dokaze.Ozbiljnije su me shvatili tek nakon što sam im rekao da sam protiv iste osobe pokrenuo kazneni postupak radi nanošenja tjelesnih ozljeda oštrim predmetom. zaključak: javit će mi se. nakon sat do dva dobivam poziv da mogu podnijeti prijavu, vjerojatno nakon što su ipak pregledali sve snimke. još razmišljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preko privatnih poruka ne dajemo savjete pa se ispričavamo radi neodgovaranja.

 

Inače policija je dužna zaprimiti Vašu prijavu bez obzira bila osnovana ili ne.

 

Osobno smatram da ima dovoljno dokaza za privatnu tužbu zbog kaznenog djela uvrede (facebook), a vrlo moguće i za kazneno djelo prijetnje (satelitska lokacija s "naputkom") iz čl. 129.st.2.

 

Napominjem da za uvredu i prijetnju možete podnijeti prijavu/tužbu u roku 3 mjeseca od saznanja za počinitelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Odgovor Tribunu-još neznam kakva je sudska praksa ali ću doznati jer mi je pri kraju onaj treći mjesec. Obavjestit ću kako je prošlo!

Pitanje utjerivaču zakona: S obzirom da su mi dokazi čisti i jasni mogu li sam podnijeti tu tužbu da ne plaćam odvjetnika, imama doma primjerak jedne ali za neku drugu stvar i mislim da mi neće biti problem sastaviti za ovo. Samo neznam kome je uputit? Radi se o tužbi za uvredu časti i ugleda. Onu za prijetnju preuzela je policija.Čak je bilo i ponuđača za izvršenje djela pa smo i to priložili. Hvala na odgovoru unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nismo ništa niti mislili protiv ponuđača, jar ih niti ne znamo, ali u svakom slučaju, ima svakakvih ljudi i nikad neznaš koliko ozbiljno misle. Žalosno je da se čovjek ne osjeća ugodno u svom domu. O ostalom ćemo razmisliti.

Još jedino ako može odgovor kome se upućuje tužba? Općinskom sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Zahvaljujem još jednom Utjerivaču na savjetima i odgovorima!

Napisao sam privatnu tužbu , naravno da mi se vratila na nadopunu što sam isto učinio, te je prihvaćena kao ispravna....

Mađutim imam jedan problem. Prvo ročište bilo mi je zakazano za danas, u 9 sati. Kako od suda stanujem udaljen 40 km, tjekom putovanja imao sam problem sa osobnim automobilom ( ukratko: prilikom naglog kočenja motor se naglo ugasio, automobil više nisam mogao upaliti dok nisam resetirao komjutor, a što ponekad traje i oko pola sata i više, ) tako da sam u zgradu suda došao 45 min kasnije, gdje je portir nazvao sutkinju koja je rekla neka na pozivu napišem razlog nedolaska i predam u sudsku pisarnicu.

Moje je pitanje, hoće li sutkinja uvažiti opravdanje, s obzirom da nemogu ustvari dokazati sa nikim računom ili nečim kvar, međutim, samnom u autu je bio drugi tužitelj i jedna poznanica koju smo poveli u grad.

Hoće li sutkinja prihvatiti ispriku i zakazati drugo ročište, kako je u praksi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija