Jump to content

Hitno pomoć-prolaz kroz crveno


anonimno

Preporučene objave

Vozeći se Av. V. Holjevca u smjeru juga prema Velikoj Gorici na raskrižju s ulicom Bani na semaforu je bilo upaljeno zeleno svjetlo koje se pretvaralo u žuto.Nisam mogla kočiti pa sam samo prozujala.

Policijski službenik na motoru stajao je na istom raskrižju na semaforu lijevo od mene u koloni automobila čekajući da mu se upali zeleno svjetlo za skretanje lijevo u ulicu Bani.

Za vrijeme moga prolaska policijskom službeniku je bilo upaljeno crveno svjetlo.

Nije mi jasno na temelju kojih kriterija je policijski službenik utvrdio moj prometni prekršaj jer da sam svojim vozilom zaista prošla kroz crveno svjetlu automatski bi izazvala prometnu nesreću sudarivši se s automobilom koji je na istom križanju čekao da skrene iz ulice Bani prema jugu, u smjeru Velike Gorice, i kojem bi u trenutku mog prolaska kroz crveno bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Sad pišem prigovor,šta mi je za činiti.Opalili su me 1000 kn,2 boda,2 mj.bez vozačke.

Napominjem da do sada nisam kažnjavana i nemam kaznenih bodova, a radim kao komercijalista te mi je vozačka neophodna.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S policijske strane gledano, policijski službenik sa sigurnošću može utvrditi da se prošli kroz crveno, jedino ako se nalazi iza vas, što u vašem slučaju nije bilo.

 

Osim toga, ZSPC jasno kaže da se kroz žuto svjetlo smije proči ako postoji opasnost da se kod naglog kočenja pri dolaskku do semafora vozilo iza vas neće moći zaustiaviti bez opasnosti da udari u zadnji dio vašeg vozila. Prema tome, pogledali ste u retrovizor, utvrdili da se vozilo iza vas kreće velikom brzinom i da morate proći kroz žuto kako ne bi došlo do sudara.

 

Ujedno možete predložiti vještačenje kako bi utvrdili točni intervali i segmenti rada svjetala na tom raskrižju odnosno utvrdili da kada je u vašem prometnom traku uključeno zeleno/žuto svjetlo, u suprotom može biti samo crveno.

 

Nadam se da se pri tomu netko vozio s vama tko može potvrditi vaše navode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osim toga, ZSPC jasno kaže da se kroz žuto svjetlo smije proči ako postoji opasnost da se kod naglog kočenja pri dolaskku do semafora vozilo iza vas neće moći zaustiaviti bez opasnosti da udari u zadnji dio vašeg vozila.

 

ovo uopce nije tocno, sukladno zospcu se kroz zuto svjetlo moze proci iskljucivo ako zaustavljanje pred crtom raskrizja, a obzirom na brzinu kretanja i udaljenost od raskrizja, nije moguce.

situacija koju ste vi naveli bi se eventualno mogla podvesti pod krajnu nuzdu, samo sto to ni dragi bog i 15 svjedoka nece dokazati.

sljedeci problem je sto policajac nece tvrditi da se radilo o zutom svjetlu, taj prekrsaj je takodjer prakticki nemoguce dokazati pa policija uvijek tvrdi da je rijec o crvenom svjetlu.

na legalisovom prometnom&prekrsajnom pravu ima barem 10-ak threadova u kojima se raspravljalo o slicnim slucajevima, prolistajte malo.

vozacka se moze sacuvati temeljem 299.1 zospca.

ne razumijem ulogu prometnog vjestaka u ovom primjeru, sto se ocekuje od njega, sto bi trebao zakljuciti i na osnovu cega?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija